1. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvepäevad kümnesse

Pane suvepäevadeks kokku ettevõtte töötajatest garaažibänd!
Foto: pixabay.com
Mis tagab suvepäevade õnnestumise? Alustuseks tasub läbi mõelda, miks neid üldse korraldada. Põhjused võivad olla erinevad – näiteks auru väljalaskmiseks, üksteise tundmaõppimiseks, meeskonnatunde arendamiseks või hoopis pakkumaks töötajatele peredega koos lõõgastusvõimalust. Allpool mõningad ideed, et suvepäevad õnnestuksid ja kümnesse läheksid.

Auru välja laskmine

Aasta jooksul on kõvasti tööd vihutud, firmas on töökoormus kõvasti kasvanud, ühed projektid on lõppenud, teised just algamas. Ülikiire ja sageli tiheda töögraafikuga on pinged lihtsad tekkima. Neid igapäevases töökeskkonnas sageli ei märkagi või siis pole justkui aega pisiasjade lahendamisega tegeleda. Sellisel juhul on vaja särtsakat tegevust, kus meeskond saab end korralikult välja elada. 

Näiteks sobib auru välja laskmiseks 

Adrenaliin.ee korraldatud romuautodega motopaintball ;ATV-safarid Männiku safarikeskuses;julguse proovile panek Padise seikluspargis, kus on võimalus teha peadpööritavaid trikke; Roosta puhkekeskus Läänemaal, kus lisaks seikluspargis turnimisele saab õppida surfama ja õhtul sauna nautides muljeid vahetada.  

Üksteise tundmaõppimine 

Tööl oleme teatud kindlas rollis. Kes su kolleeg tegelikult on? Millega ta vabal ajal tegeleb? Millised on tema hobid? Üht-teist võib ju aimata, aga ega eestlane suuremat sorti lobiseja pole. Nii võibki tekkida olukordi, kus aastaid koos töötanud kolleegid avastavad üksteist juhuslikult suusavõistlusel kõrvuti stardis, fotonäitusel tööde autorina või hoopis bändide konkursil. Suvepäevad võimaldavad kolleege paremini tundma õppida, kui lasta osalejatel tutvustada oma hobisid suvepäevade töötoas. Kes on joogaõpetaja, kes tegeleb viltimisega, kes on tehnikahuviline, kes surfab, kes on kirglik kalamees, kes tinistab kitarri? Kaardistage kolleegide hobid ja kaasake nad tegevustesse!

Näiteks Küla Villas Harjumaal saab koguneda kuni 500 inimest. Tegevusi saab ette võtta nii maismaal, kui järvel, sh kalastada. Kõhtu paitab kohalik köök, kus on võimalus ka iseenda söögitegemise oskused proovile panna. Kraanist voolab elav õlu.Kehasta end rüütliks või naudi öist Narva linnust, mis ootab teid kordumatu ajaloolise keskkonnaga. Euroopa Liidu idapiiril asuvas Hermani linnuses on mitmesuguse suurusega siseruume ja platse. Siseruumides saab korraldada üritust kuni 400 külalisele, linnuse Läänehoovis kuni 2000 inimesele. Linnuse loodetornis töötav restoran Rondeel aitab kõhtu kinnitada nii sees kui väljas.

Meeskonnatunde arendamiseks

Firmas on tehtud hulk muudatusi, osakondi on liidetud ja lahutatud, erinevad firmakultuurid põrkuvad ja koostöö on keerukas. Probleemiks on kommunikatsioon, mida annab arendada erinevate meeskonnamängudega. Mõnes mängus on rõhk verbaalse kommunikatsiooni arendamisel – selle liikmed peavad õppima vastaspoolt tähelepanelikult kuulama ning kiiresti ja väheste sõnadega nende liikumist juhendama. On meeskonnamänge, mis sobivad neile, kes tahavad loomingulisust arendada – jagatakse rolle, mängitakse läbi erinevaid stseene jne. On mänge tiimidele, kes soovivad parandada oma liikmete vastastikust usaldust jne. Enamasti saab neid mänge mängida nii väikeste kui ka suurte üle 100-liikmeliste meeskondadega. 

Professionaalne meeskonnamängude korraldaja seiklusfirma 360 Kraadi oskab teid juhendada sobiva mängu valimisel ja korraldamisel. Näiteks Järveveere puhkekeskuses Viljandimaal on võimalik meeskonnamänge korraldada nii maismaal kui vee peal, nii õuealal kui metsas, nii jalgsi kui Segwayga matkates.Meeskonnatunde arendamist toetab ka ühine kokkamine. Tulemus sõltub igaühe panusest ja pärast tuleb ühiselt keedetud supp ka koos ära süüa. Õpetust jagavad hea meelega Toiduakadeemia professionaalsed kokad.

Pereväärtuste kasvatamiseks

Kui töötaja perekonnaliige tunneb tema ettevõtte üle uhkust, siis saab pereliikmest firma parim turundaja ning sageli ka lojaalne klient. Seetõttu on peredega üritused väga tänuväärsed. Tõsi, kulud on küll suuremad, aga kui vaadata, millist turundustuge selline põnev päev teie ettevõttele fännklubi näol võib luua, siis on see tavaliselt hästi investeeritud summa. 

Vanamõisa vabaõhukeskus Saue lähedal Harjumaal on justkui loodud ühepäevasteks suvepäevadeks. Piisavalt ruumi täiskasvanutele ja lastele, ilmariski maandab suur katusealune. Suvepäev piknikuga Anija mõisas. Põnev giidituur tutvustab mõisahooneid, parki ja ümberkaudset loodust. Võimalik on mõisa pargis asuv „Elamuste ja kogemuste tee” iseseisvalt läbida. Mõisa lapsehoidja korraldab laste töötube ja mänge ning mõisa kinos saavad vanemad samal ajal vaadata suurelt ekraanilt mõnd lemmikfilmi. Või ka vastupidi.Peredega suvepäevadele sobivad hästi erinevad töötoad, kus käteosavust saab ühiselt proovile panna. Õrrekese õpitubades (tulevad kohale üle Eesti) saab valida 20 erineva õpitoa vahel, mis sobivad nii lastele kui täiskasvanutele. Valmistada saab praktilisi asju, näiteks sääsehirmu, mis sobib hästi nii sääskede peletamiseks kui ka käte pehmendamiseks, kehakoorijat, millega minna õhtul sauna, mosaiiki, mis on teraapiline ja värviküllane meisterdus jne.

Suvepäevi planeerides mõelge kõigepealt soovitavale tulemusele. Andke juba kutses töötajatele teada planeeritavate suvepäevade eesmärk ja teema, nii mõistavad ka töötajad, miks suvepäevad täidetakse nii- või naasuguste tegevustega ja nende rahulolu üritusega on tavaliselt suurem. 

Rohkem ideid suvepäevadeks leiate siit.

Allikas: Pidupäev.ee

Autor: Ann Vainlo, Pidupäev.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456