Autor: Personaliuudised.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: palgasurve pärast nutta pole mõtet, tõstame parem tootlikkust

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo
Foto: Raul Mee
Tänasel Äripäeva konverentsi „Tark tööstus: Industry 4.0 Eestis” avamisel ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, et Eesti ettevõtjate konkurentsivõime parandamiseks tuleb keskenduda tootlikkuse tõstmisele.

„Madalat palgataset taga nutta pole mõtet, see ei ole enam meie konkurentsieeliseks ega saa enam kunagi olema. Tuleb keskenduda sellele, mida saame muuta, ja see on tootlikkuse tõstmine,” sõnas minister Palo. 

Ta lisas, et valitsus toetab ettevõtjaid, ent ei saa tööd nende eest ära teha. „Valitsus on ette võtnud reforme, mis avaldavad positiivset mõju tööjõuturule. Me soovime jõuliselt edasi minna nullbürokraatia ja e-teenuste edendamisega. Lisaks oleme suurendamas investeeringuid infrastruktuuri ja elamumajandusse. Oleme valmis katsetama ka erisustega tööjõumaksudes,” loetles Palo.  

Minister Palo sõnul on tootlikkuse tõstmiseks ja majanduses kasvava digilõhe vähendamiseks hädavajalik, et erasektor järjest enam automatiseeruks ja digitaliseeruks.

„Täna on Eesti tööstuse tootlikkus kõigest 55 protsenti Euroopa Liidu keskmisest. Kui see tõuseks keskmiseni, siis oleks Eesti SKP kolme miljardi euro võrra suurem ja selle mõju riigi eelarvele oleks omakorda ligi 1,5 miljardit.”

„Tark tööstus: Industry 4.0 Eestis” konverentsi korraldab Äripäeva teemaveeb Tööstusuudised.ee koostöös Tehnoloogia Arenduskeskusega IMECC. Konverentsil arutlevad tööstusettevõtete omanikud, juhid ja insenerid ning erialaliitude ja riigi esindajad, kuidas saaks riik kaasa aidata tööstuse automatiseerimisele.

Allikas: majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456