14. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas läbirääkimistel oma energiataset tõsta

Ilona Nurmela,Mediator OÜ, läbirääkimiste koolitaja ja konsultant, lahenduskeskne coach ja lepitaja
Foto: Urmas Kamdron
Läbirääkimisteks saab valmistuda nii vaimselt kui füüsiliselt, mitte ainult sisu ja protsessi osas. Ilona Nurmela jagab kätte vahendid, millega oma energiataset tõsta.

On teil kunagi olnud raskusi sundida end sisenema ruumi, kus asub teie vastaspool või ülemus, kes on tuntud energilisuse kui mitte lausa agressiivse käitumise poolest? Aga olete ehk tundnud end keset koosolekut või seltskonnas viibides täielikult energiast tühjaks tõmmatuna?On teatud võtteid selleks, et oma energiataset kiiresti tõsta

Kui Te ei ole nõupidamisel – tõstke käed V-tähena peast kõrgemale. Jah, väga YMCA, aga veidikene kannatust. Hoidke käsi pea kohal vähemalt 60–120 sekundit. Lihtsalt lugege mõttes sekundeid. Tunnete, kuidas süda hakkab kiiremini tööle, et pumbata verd nii, et see jõuaks ka teie sõrmedesse? Tunnete, kuidas vereringe paraneb? Tunnete, kuidas keha ja aju on veidikene elavamad kui ennist? Tunnete end paremini? Väga hea. Saate seda harjutust teha enne nõupidamisi, nt lähete kaheks minutiks WC-sse ja keegi ei märkagi midagi.

Pärnu Konverentside Juhtimislabor „Kuidas saada, mida tahad”5. aprillil 2017 Tallinnas, Kaval Antsu talusIlona Nurmela esineb ettekandega „Kuidas minutitega energeetiliselt taastuda ja elada sealjuures 10 aastat kauem”.

Laval on ka Jakob Saks, Mihkel Raud, Birgit Linnamäe, Anna Levandi, Ingrid Veidenberg ja Sirli Sillasoo, kes räägivad eri nurkade alt, kuidas õige suhtumise ja suhtlemisega pingelisteski olukordades oma eesmärgid saavutada.

Soodushinnaga registreerimine kehtib 15. märtsini!Vaata lisainfot SIIN.

Kui olete ihuüksi, näiteks teil on pooleli telefonikõne kellegagi, kellega vestlusest teil eluisu kaduma on hakanud, siis nõjatuge oma toolil tagasi ja pange jalad lauale. Kui teil ei ole probleeme tasakaaluga, siis pange lisaks veel ka käed pea taha. Tunnete, kuidas rahunete ja samal ajal üles ärkate?

Kui olete aga nõupidamisel ja tunnete, et olete väisnud või stressis, pange käed puusa. Just, 60–120 sekundiks. Kui see võib tunduda ebaloomulik, siis tõuske püsti ja nõjatuge lauale, käed allapoole V-tähes. Kui see oleks samuti imelik, siis tõuske püsti ja jalutage lihtsalt ringi – selgituseks võite pakkuda, et teil on vaja taastada verevarustus jalgades, või lihtsalt tehke paus, minge WC-sse ja tõstke käed peast kõrgemale.

Lihtne, kas pole? Neid nimetatakse võimupoosideks (power posing) ja need ei aita mitte ainult energiataset tõsta, vaid ka stressi maandada.

Tahate teaduslikku selgitust? Lühidalt: samamoodi nagu meie aju neuroimpulsid ütlevad meie kehale, mida teha, saab ka meie keha midagi tehes vallandada ajus teatud kemikaale ja reaktsioone. Neuroimpulsid toimivad mõlemas suunas. Kui me KÄITUME enesekindlalt, lihtsalt tehes žeste, mida enesekindlad inimesed teevad, siis saame oma aju ära petta, et see seadistab end ümber nii, et me TUNNEMEGI end enesekindlana.

Pikema selgituse leiab raamatu „Kohalolu” autori Amy Cuddy Ted talk’ist (vaata SIIT).

Saame oma aju ümber seadistada tänu neuroplastilisusele, st me saame end õpetada tegema, olema ja õppima mida iganes. Neuroplastilisus on aju elukestev võime korraldada uute kogemuste põhjal ümber neuroloogilisi radasid meie ajus. Kõik, mida selleks on vaja, on neid uusi kogemusi korrata. Tavaliselt võtab uue harjumuse teke 21 järjestikust päeva. Uued mõttevormid võivad võtta aega 3–6 kuud, mistõttu nt coaching’u kokkulepped nii kaua kestavadki – klient õpib oma aju ümber seadistama ja uusi mõttevorme kinnistama, mis kujutab endast hulka erinevaid protsesse.

Võimupooside kasu seisneb aga selles, et kui teil tuleb vähegi meelde neid teha, siis ei pea te ootama 21 päeva või 3–6 kuud, et tulemusi saada – tulemused saate 1–2 minutiga, st põhimõtteliselt kohe.

Allikas: mediator.ee blogi

Autor: Ilona Nurmela, läbirääkimiste konsultant

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456