Autor: Personaliuudised.ee • 31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kutsu tudengid töövarjupäevale kogu aasta vältel!

Foto: pixabay.com
Eesti Tööandjate Keskliit korraldab teist aastat välistudengite töövarjupäeva ja kutsub tööandjaid oma organisatsiooni ühe päeva jooksul välistudengile tutvustama. Juba paljudes ettevõtetes käinud tudengid ja töötajad on jaganud kogemusi, kuidas töövarjupäev mõlemale poolele mõjus.

Näiteks Swedbankis käinud tudengid jäid päevaga väga rahule. „Tahan tänada töövarjupäeva kogemuse eest. Vajasin seda, et saada selgemaks oma eesmärk töötada Eestis oma erialal,” sõnas üks tudeng. Teine tudeng lisas, et töövarjupäev andis talle kindlust siduda tulevane karjäär Swedbankiga. 

Kogemusega jäi rahule ka tööandja. Swedbanki personalispetsialist Jane Kalnapenkise sõnul olid välistudengid ise aktiivsed ning oli aru saada, et nad tunnevad ettevõtte ja varjutatava ametipositsiooni vastu huvi. „Juba enne kandideerimist oli tehtud korralik eeltöö ettevõttega tutvumises. Eks varjutamine olegi kahesuunaline tee, kus ühelt poolt on varjudel võimalik saada endale kindlustunne, et valitud eriala või valdkond on just nende jaoks, ning teisalt annab see ettevõttele võimaluse näidata, mis ettevõttes sees päriselt toimub,” sõnas Kalnapenkis. „Näiteks oli ühe noormehe jaoks üllatusmoment see, et tegelikult IT-poolel arendamine toimubki suurel määral n-ö lihtsalt ja maalähedaselt, täpselt nagu ka mujal maailmas, isegi kui lõpuks sünnib arendusprojektist mingi uudne tehniline lahendus. See andis talle endale kahtlemata kindlustunde, et jah, see valdkond on tema jaoks ning tegutsemine toimub õiges suunas ja mis peamine – miks teha seda just Eestis.”

Palun anna meiliaadressil [email protected]teada:

millise valdkonna tudengitest on teie ettevõte huvitatud; 

mitu tudengit olete valmis vastu võtma; 

mis perioodil töövarjutamine võiks toimuda;

kes on edasine kontaktisik;

millisele e-posti aadressile on oodatud tudengite motivatsioonikirjad.

Töövarjupäev tähendab, et tudeng külastab ettevõtet ja saadab üht ettevõtte töötajat tema tegemistes mõne tunni kuni terve tööpäeva kestel. Tudengile tutvustatakse ettevõtte toimimist ja võimalusel ka praktikale värbamise reegleid. Töövarjupäev annab mõlemale poolele esmase tutvuse, kuid samas võib sellest välja kasvada ka pikem koostöö, näiteks võib ettevõte tublile tudengile edaspidi praktikakohta või tööd pakkuda. 

Töövarje võib endale kutsuda aasta läbi ja seejuures valib tööandja nii aja, mil ta töövarju vastu võtta saab, kui ka soovi avaldanud kandidaatide seast endale sobiva(d) töövarju(d). Töövarjupäevale saavad kandideerida Eesti ülikoolides õppivad välistudengid, kui saadavad ettevõtte meiliaadressile lühikese motivatsioonikirja.

Välistudengite töövarjutamist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Allikas: Eesti Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456