Autor: Personaliuudised.ee • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moodsa aja töökultuur soodustab ületöötamist

79,9% vastanuist ütles, et on täheldanud kas endal, ülemustel või kolleegidel märke läbipõlemisest.
Foto: pixabay.com
CV Keskus.ee värskest küsitlusest selgus, et tervelt 79,9% töövõtjatest on täheldanud endal, ülemustel või kolleegidel läbipõlemist.

41% meestest ja 44% naistest väitis, et on ületöötanud!

„Värske CV Keskus.ee 2387 töövõtjat hõlmanud küsitluse tulemused on üle ootuste karmid – tervelt 79,9% vastanuist ütles, et on täheldanud kas endal, ülemustel või kolleegidel märke läbipõlemisest,” ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „42,8% vastanutest märkis, et on ise ületöötanud, 30,1% on märganud läbipõlemist kolleegide seas ja 7% on täheldanud, et nende ülemus on läbipõlemise piiril. Vaid 20,1% küsitletuist tunnistas, et on suutnud suuremat tööstressi vältida.”

79,9% vastajatest on märganud endal, ülemustel või kolleegidel läbipõlemist, sealhulgas:

42,8% väitis, et on ise ületöötanud;

30,1% väitis, et on märganud läbipõlemist kolleegide seas;

7% leidis, et nende ülemus on läbipõlemise piiril.

20,1% vastajatest väitis, et on suutnud oma kollektiivis suuremat stressi vältida.

„Tööjõupuuduse süvenedes võib Eesti töövõtjate töökoormus veelgi suureneda. Hoiatusena võime tuua Jaapani, kus räägitakse juba riiklikust tervisekriisist ja töörühmad proovivad piirata ületunde. Et vältida lähenevat tööjõukriisi, peavad ettevõtted kasutama oma tähtsaimat vara – töötajat – võimalikult efektiivselt. Tehtava töö väärtust saab suurendada töötajate produktiivsuse tõstmisega, mitte lisades töötunde ja tõstes töökoormust,”  lisas Auväärt.

Enim on ületöötanud assisteerimise (49,1%), infotehnoloogia (47,6%), ehituse ja kinnisvara (47,1%) ning tervishoiu sektori töötajad (45,7%). Kõige stressivabam töökeskkond on küsitluse tulemusel finantssektori töötajatel – 26,1% vastajatest väitis, et nende kollektiiv on suutnud suuremat stressi vältida. Ülemuste seas on läbipõlemist märganud aga enim mehaanika ja tehnika (21,1%) ning infotehnoloogia sektori (19%) töötajad. 

Allikas: CV Keskus.ee, vastajaid 2387

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456