Autor: Personaliuudised.ee • 5. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim regionaalne praktikakoht on AS Wendre

Võitja saab auhinnaks klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuuri.
Foto: Raigo Pajula
Eesti parim regionaalne praktikakoht, Pärnu tekstiiliettevõte Wendre teenis tunnustuse läbimõeldud praktikasüsteemi ja õpipoisiõppe juurutamise eest.

Täna, 5. mail kell 11 annab majandus- ja taristuminister Kadri Simson üle 2017. aasta parima regionaalse praktikakoha auhinna AS-ile Wendre, kes paistab silma põhjaliku ja läbimõeldud praktikakorraldusega ja suure mõjuga piirkonna majandusele.

„Hindan kõrgelt neid ettevõtteid, kes annavad praktika kaudu noortele võimaluse tööturule siseneda,” ütles Simson. „Wendre on Pärnu piirkonna jaoks väga oluline tööandja ning on rõõm näha, et nad võtavad oma rolli tõsiselt. Mida oskuslikum tööjõud, seda paremad tulemused nii ettevõtte enda jaoks kui ka piirkonna majandusele üldiselt.”

AS Wendre tegevjuhi Vahur Roosaare sõnul on praktika- ja õpipoisiõpe on hea võimalus selleks, et potentsiaalsed uued töötajad ja ettevõte saaksid üksteist tundma õppida ja jõuda arusaamisele, kas mõlemale poolele pakutav sobib. „Samuti on õpipoisiõpe võimaldanud meie oma töötajatel omandada uusi teadmisi ja oskusi ning tõsta kvalifikatsiooni,” lisas ta.

Eesti Tööandjate Keskliit tunnustab igal aastal üht tööandjat, kelle tegevus edendab tähelepanuväärsel moel kohalikku koostööd ettevõtete ja koolide vahel, olles õppuritele praktikabaasiks või pakkudes võimalust õpipoisiõppeks.

„Kandidaate oli kümneid, kuid Wendre jäi silma väga põhjaliku ja algusest peale läbi mõeldud süsteemiga,” ütles konkursi hindamiskomisjoni esimees, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. „Kõik Wendre praktikandid läbivad sissejuhatava juhendamise. Praktikantide mentoriteks on ettevõtte töötajad, kes on samal ametikohal aastaid töötanud ja paistnud silma nii uute töötajate eduka väljaõpetamise kui ka väga heade töötulemuste poolest. Juhendajad saavad selle töö eest lisatasu. Praktika jooksul toimub pidev koostöö kooliga. Ja muidugi edukalt juurutatud õpipoisiõpe, mis aitab Pärnumaal leevendada õmblejate põuda,” loetles Tamsar.

Võitja saab auhinnaks klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuuri (fotol) ja õiguse kasutada spetsiaalset märgist. Konkursil osales tänavu kokku 60 tööandjat, eelmisel aastal sai parima regionaalse praktikakoha tiitli Narva metallitööstusettevõte Fortaco Estonia.

Parima praktikakoha konkurssi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ning haridus- ja teadusministeeriumiga. Konkurssi rahastavad Eesti Riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456