Kui tasuta kohv ja motivatsioonipakett enam ei meelita ...

kohv
Kohvi saab nautida ka kaugtööd tehes. Pole küll päris tasuta, ent sageli jääb...

Pole palju aega möödas sellest, kui ka Eestis oli tavaks öelda rahulolematutele töötajatele, et kui miski ei meeldi, astu välja, ukse taga on järjekord teistest töösoovijatest. Täna tööandja enam sellise suhtumisega konkurentsis ei püsi, kuna eriti intellektuaalsel kapitalil põhinevas majanduses on iga hea töötaja ukse taga järjekord tööandjatest, kes soovivad teda üle osta, vahendab Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing Eesti Päevalehte.

Selles suhtes paistavad eeskätt silma IT- ja tarkvarasektor, kus isegi väikesed kõikumised meeskondade pühendumuses võivad oluliselt mõjutada ettevõtte käekäiku ja kasumlikkust. Töötajate motivatsiooni kõrgel hoidmises tuleb näha kriitilist edutegurit, mis juhtidele ja personalitöötajatele tähendab igapäevast pühendumist inimestele ja nende vajadustele ning uute lahenduste otsimist.

Motivatsioonipakett organisatsiooni kodulehel või töökuulutuses on enamiku spetsialistide jaoks pigem hügieenifaktor, mille olemasolu igal juhul eeldatakse, ning aastapreemia, aktsiaoptsioonide, koolituste ja ühisürituste, spordikulude hüvitamise, massaaþi ja lisapuhkuste kohta võib mõningase liialdusega öelda, et need ei taga oluliselt suuremat pühendumist kui tasuta kohv.

Tegurid, mille kaudu organisatsioonid saavad tegelikult oma liikmete motivatsiooni mõjutada, peituvad pigem muus ja enamik neist ei maksa (otseselt) mitte midagi. Suur osa neist on seotud töötaja suhetega, nii organisatsiooni kui juhiga: töökorralduse paindlikkus, valikuvabadus, sobiv tasakaal otsustamisõiguse ja vastutuse vahel ning mõistagi juhi isikuomadused. Juht peab oma inimesi väärtustama, toetama ning õiglaselt kohtlema.

Millest motivatsioon sõltub, loe edasi SIIT!

Osale arutelus

  • Ursula Altmets, personaljuht

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Valdkonna töökuulutused