Kui tasuta kohv ja motivatsioonipakett enam ei meelita ...

kohv
Kohvi saab nautida ka kaugtööd tehes. Pole küll päris tasuta, ent sageli jääb...

Pole palju aega möödas sellest, kui ka Eestis oli tavaks öelda rahulolematutele töötajatele, et kui miski ei meeldi, astu välja, ukse taga on järjekord teistest töösoovijatest. Täna tööandja enam sellise suhtumisega konkurentsis ei püsi, kuna eriti intellektuaalsel kapitalil põhinevas majanduses on iga hea töötaja ukse taga järjekord tööandjatest, kes soovivad teda üle osta, vahendab Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing Eesti Päevalehte.

Selles suhtes paistavad eeskätt silma IT- ja tarkvarasektor, kus isegi väikesed kõikumised meeskondade pühendumuses võivad oluliselt mõjutada ettevõtte käekäiku ja kasumlikkust. Töötajate motivatsiooni kõrgel hoidmises tuleb näha kriitilist edutegurit, mis juhtidele ja personalitöötajatele tähendab igapäevast pühendumist inimestele ja nende vajadustele ning uute lahenduste otsimist.

Motivatsioonipakett organisatsiooni kodulehel või töökuulutuses on enamiku spetsialistide jaoks pigem hügieenifaktor, mille olemasolu igal juhul eeldatakse, ning aastapreemia, aktsiaoptsioonide, koolituste ja ühisürituste, spordikulude hüvitamise, massaaži ja lisapuhkuste kohta võib mõningase liialdusega öelda, et need ei taga oluliselt suuremat pühendumist kui tasuta kohv.

Tegurid, mille kaudu organisatsioonid saavad tegelikult oma liikmete motivatsiooni mõjutada, peituvad pigem muus ja enamik neist ei maksa (otseselt) mitte midagi. Suur osa neist on seotud töötaja suhetega, nii organisatsiooni kui juhiga: töökorralduse paindlikkus, valikuvabadus, sobiv tasakaal otsustamisõiguse ja vastutuse vahel ning mõistagi juhi isikuomadused. Juht peab oma inimesi väärtustama, toetama ning õiglaselt kohtlema.

Millest motivatsioon sõltub, loe edasi SIIT!

Osale arutelus

  • Ursula Altmets, personaljuht

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Valdkonna töökuulutused

Plasto otsib PERSONALIJUHTI

M-Partner HR OÜ

29. aprill 2018

Transcom is looking for a SAP HR MANAGER

Transcom Eesti OÜ

06. mai 2018