2. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvesoe kingib kaugtöö võimalusi – kuidas aga kaugteel töötades järjel püsida?

Kaugteel töötades alusta päeva samade hommikurutiinidega, mis täidavad su hommikut ka töökohale minnes. Niiviisi sead ennast sujuvalt töölainele!
Foto: pixabay.com
Kaugtöö teel töötamine ei ole enam ammu uudis, ent toob endaga kaasa mitmeid skeptilisi mõtteviise nii tööinimese kui ka tööandja peas. Kahtlemata ei ole sel üht lõplikku tõde, kuna esineb valdkondi, kus ettevõte ei saa soodustada ega pakkuda suurel määral kaugtöö võimalust tulenevalt töö iseloomust. Teisalt aga on see ideaalne võimalus veelgi suurema produktiivsuse poole liikuda, kui töö sisu kaugteel töötamist lubab.

Kaugtöö pidavat vähendama ka töötajate haigestumist ja haiguslehtede võtmist – töö saab tehtud kodus ning tööaeg ja -tegemised planeeritud omal initsiatiivil. Iseseisev tööaja planeerimine ja kaugtööga kergesti põimuv eraelu võib aga tekitada töötajas küsimusi, kuidas küll kaugtöö peaks aitama ajas võita ja tegema töö tegemise hõlpsamaks. Kuidas vältida eksiteed, kui oled alati teinud tööd töökohal, ent nüüd on avanenud võimalus teha kaugtööd? Kasulikud nipid kaugtöö tegemisel järjel püsimiseks on sulle siin!

Alusta tööpäeva varakult – sellega võidad suuresti ajas, kuna kodus töötamiseks ei ole tarvis valida tükk aega järjekordset kostüümi, tegeleda soengu seadmisega või lüüa aega parajaks, enne kui transport või tööpäeva algus on kella löönud.

Säilita hommikused rutiinid, mida muidu enne töökohale minekut teeksid – see aitab sul minna sujuvalt üle töölainele ja tagasiteed magamistuppa puhkerežiimile enam ei ole.

Tekita endale kodus kindel töönurgake – vali endale ase, kus viibiksid sinu töömõtted ja kus on parim koht keskendumiseks.

Avasta uusi kasulikke võimalusi, et püsida kolleegidega ühenduses – lisaks online-kõnedele on tööeluks kasulikke tööriistu ja vabatarkvarasid veelgi. Uuri mobiilirakendusi ja veebilehekülgi ning vali endale välja sobivaim, mis su produktiivsust veelgi tõsta aitaks. Näiteks töökeskkonda sobib hästi nii veebilehekülje kui ka mobiilirakendusena toimiv Slack, mis annab võimaluse suhelda kolleegide või kindla meeskonnaga ning luua vastavalt töövaldkondadele erinevaid kanaleid. Uudistamist väärt!

Loo kindlad mängureeglid sind ümbritsevatega – ka siis, kui sa ei viibi kaugteel töötades üksinda, tee kindlaks, et sind ümbritsevad inimesed mõistavad, millal on su tööaeg ja millal tööväline aeg.

Sea sisse kindel päevakava – kaugteel töötamine võimaldab luua paindlikumat kava ka oma päevastes tegemistes, ent produktiivsuse tapja on see, kui tegutseda ilma igasuguse plaanita.

Kaugtööd võid teha endale sobivas keskkonnas – välikohvikutes, terrassil, ükskõik kus su keskendumisvõime laes on!
Foto: GraphicStock

Kaugteel töötamine ei tähenda tingimata koduseinte vahel toimetamist – üha enam on trendiks tõusmas töökohvikud, ent on ka võimalik leida endale muu meelepärane väliterrass, kuhu wifi ulatub. Mõnikord võib eneselegi ootamatult saada inspiratsiooni uues keskkonnas töötamisest ja anda oma tööle lennukaid ideid juurde. Kui sul aitab keskenduda kerge taustamüra, siis on väljas töötamine ideaalne võimalus.

Tööta siis, kui oled kõige produktiivsem – igal inimesel on oma produktiivsuse tipphetked päeva jooksul. Hommikuinimestel on see vaieldamatult hommikune aeg ning õhtu- või ööinimestel hilisel ajal. Kaugteel töötades on sul võimalik kujundada oma tööpäeva tegemised niiviisi, et kõige rohkem intensiivset mõtlemist vajavad ülesanded on paigutatud produktiivsuse tipphetkele.

Allikas: CV-Online Estonia

Autor: Marita Haho

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456