Microsofti Eesti ekspert: Eesti on ideaalne koht, kus kaugtööd teha

tarmotikerpäe
Microsoft Eesti tehnoloogiaekspert Tarmo Tikerpäe

Möödunud reedel Ülemiste Citys üles seatud Elisa välikontoris rõhutas Microsoft Eesti tehnoloogiaekspert Tarmo Tikerpäe pilveteenuste ja tänapäevaste kaastöö võimaluste tähtsust ettevõtete tulevikuks valmistumisel.

„Üha enam vaatavad inimesed töökoha valikul selle paindlikkust ja võimalust teha aeg-ajalt tööd kodust, suvilast või hoopis teisest riigist. Prognoosid näitavad, et see tendents tõuseb lähiaastatel veelgi. Õnneks katab pea kogu meie riiki 4G leviala, sest eduka kaugtöö retsepti üks tähtsamaid koostisosi on kiire ja kvaliteetne võrguühendus,” lausus Tikerpäe.

Tema sõnul tähendavad pilveteenused lisaks mugavusele ka suuremat turvalisust. Kõvaketta purunemine või õige versiooni mälupulgale varundamata jätmine ei tähenda enam tundide või nädalate pikkuse töö kadumist. Failide varundamine toimub automaatselt ja märkamatult, samuti uueneb tarkvara automaatselt ja on seega uusimate küberohtude eest kaitstud.

„Mida paljud kohalikud ettevõtted pole veel avastanud, on Office 365 poolt pakutavad meeskonnatöö võimalused. Hea näide on see, et enam ei pea muudatustega dokumenti kolleegiga e-posti kaudu edasi-tagasi saatma. Wordis, Excelis ja teistes rakendustes saavad samal ajal ja olenemata asukohast tegeleda ühe dokumendiga mitu töötajat, mis tegelikult kaotab füüsilise kontori olemasolu vajalikkuse,” lisas Tikerpäe.

„Kaastöö võimalusi kasutasid tegelikult ka tänasel üritusel osalejad, kes Skype for Businessi abil said oma seadmetes vaid mõne klikiga näha, mida täpselt oma ekraanil neile jagan,” sõnas ta kokkuvõtvalt. Kui pilveteenus kui mõiste pole tema sõnul veel päris massidesse jõudnud, on enamik inimesi seda kasutanud. Näiteks võib selle alla liigitada e-posti teenused, fotopangad ja tehisintellekti vahendusel kasutajast õppivad asjade interneti lahendused, mis on paljude elu mugavdanud.

Elisa välikontor Ülemiste Citys
Elisa välikontor Ülemiste Citys

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Valdkonna töökuulutused

TAMMISTE PERSONALIBÜROO otsib VÄRBAMISPARTNERIT

Tammiste Personalibüroo OÜ

04. oktoober 2018

FRUIT XPRESS otsib PERSONALIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

25. september 2018