Autor: Personaliuudised.ee • 15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühinesid erivajadustega töötajaid toetavad tööandjad

Ühinesid ettevõtted, kes on julged ja eelarvamustevabad värbama töökäte puudusel oma meeskonda vajalike oskustega vähenenud töövõimega inimesi.
Foto: pixabay.com
Eesti Tööandjate Keskliit ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE kuulutavad täna kell 10 välja tööandjate ühisuse, kuhu kuuluvad tööandjad lubavad kohelda vähenenud töövõimega inimesi võrdselt kõigi teiste tööle kandideerijate ja töötajatega.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul on hea meel tunnustada ettevõtjaid, kes on julged ja eelarvamustevabad värbama töökäte puudusel oma meeskonda vajalike oskustega vähenenud töövõimega inimesi: „Ettevõtted, kellel on oskus ja tahe hinnata vähenenud töövõimega inimesi võrdsena teiste oma ettevõtte töötajatega, väärivad tunnustamist. Mitte ainult sellepärast, et nad hindavad ettevõtte väärtust olla ühiskonnas sotsiaalselt vastutustundlik partner, vaid ka sellepärast, et nad mõistavad, et töökäte puuduse probleemi lahendamisele riigis peavad ja saavad tööandjad ise kaasa aidata.”

Ühisusega liitub täna kaksteist tööandjat, kellel on vastastikku positiivne kogemus vähenenud töövõimega töötajaga. Teiste seas pälvib tunnustuse ISS Eesti AS, mille Baltikumi personalijuht Helo Tamme teab, et vähenenud töövõimega töötaja värbamine meeskonda nõuab ettevõttelt tahet ja oskusi. „Nii juhtidel kui uutel kolleegidel tuleb ennekõike mõista, et erivajadustega inimene võib vajada erilisi lahendusi. Kui ettevõte otsustab kaasata meeskonda vähenenud töövõimega inimese, peavad nad olema valmis panustama lisaks uuele inimesele kogu ülejäänud meeskonna  juhendamisse ja koolitamisse,” ütles Tamme.  

Ühisusse kuuluvad tööandjad kinnitavad, et hindavad kõrgelt inimese õigust vabalt valida tegevusala, elukutset ja töökohta, sõltumata tema töövõime ulatusest. Ühisusse kuuluvad tööandjad seisavad muuhulgas selle eest, et julgustada vähenenud töövõimega inimesi tööle kandideerima ja tööandjaid värbamisotsuseid tegema, aidata kahtlejatel üle saada eelarvamustest, toetada üksteist leidmaks parimaid lahendusi ja tõsta teiste tööandjate teadlikkust oma kogemuste jagamise kaudu.

Ühisusega liituvad täna Rimi Eesti Food AS, ISS Eesti AS, Selver AS, SOL Baltics OÜ, Coca-Cola HBC Eesti AS, Eesti Töötukassa, Saaremaa Tarbijate Ühistu, OÜ Kontaktikeskus, Svarmil AS, Baltic Restaurants Estonia AS, Estover OÜ ja Tallinna Kaubamaja Grupp. Ühisuse liikmete nimekiri ei ole lõplik. Tööandjad, kes tunnevad, et nad jagavad ühisuse väärtusi, on oodatud liituma ka edaspidi.

Projekti rahastab sotsiaalministeerium Euroopa Sotsiaalfondi toetusskeemist „Töövõime süsteemi toetavad tegevused”.

Allikas: Eesti Tööandjate Keskliit

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456