Teeks värbamise põnevaks – mänguga?!

Põgenemistuba "Tööintervjuu” paneb kandidaadi tõeliselt proovile!
Põgenemistuba "Tööintervjuu” paneb kandidaadi tõeliselt proovile!

Palju kirjutatakse sellest, kuidas erinevad tehnoloogilised lahendused aitavad traditsioonilist värbamist lihtsamaks ja efektiivsemaks muuta. Kuidas aga teha töövestlused ja valiku tegemine nii enda ja kandidaatide jaoks põnevaks? Minu soovitus on: mänguga!

Soovitan valida mängud, kus on vaja sarnaseid oskusi, mida hilisemas pakutavas töös, ja kaasata mängu kindlasti see osa tiimist, kes uue töötajaga koos peaks hiljem tööd tegema. Meie GoWorkaBitis oleme mänginud Aliast videokõne teel, viimase värbamise viisin aga läbi Tallinna ühes ägedaimas põgenemistoas.

Kuidas mäng aitab värbajal teha valikut?

  1. Mäng näitab väga hästi tiimi dünaamikat ja seda, kes kandidaatidest paremini seltskonda sobitub.
  2. Hästi valitud mäng näitab probleemide lahendamise kiirust ja oskust. Samuti seda, kuidas inimene probleeme lahendab, kas üksi või tiimi kaasates. Lisaks tuleb välja, kas kandidaat on parem analüüsis ja matemaatikas või on tema tugev pool hoopis loovus ja suhtlemisoskus.
  3. See on ilmselt üks parimaid mooduseid tekitada kunstlikult stressiolukord, kui on vaja testida, kuidas kandidaat stressiga toime tuleb.

Tihtipeale on keeruline viimase vooru kandidaatide vahel otsust teha, sest ükskõik kui hästi on tehtud tööintervjuu, ei näita see siiski, kuidas inimene reaalses elus meie tiimis käituks. Koos ühise eesmärgi nimel töötamise simulatsioon näitab seda päris hästi.

Kuidas mängu valida?

– Sobivad erinevad team-building'u eesmärgiga mängud.
– Hea variant on teha n-ö proovipäev tööampsu näol.
– Kes soovib  „Tööintervjuu” nimelist põgenemismängu mängida, leiab selle siit.

Milliseid vahvaid uudseid mooduseid oled Sina värbajana kasutanud? Kirjuta meile!

Osale arutelus

  • Kei Karlson, GoWorkaBiti kaasasutaja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Valdkonna töökuulutused