Autor: Marili Niidumaa • 31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arno Kütt: robotite tulemise paanika võiks maha võtta

Cleveroni juht Arno Kütt
Foto: Andras Kralla
„Kui tahad maailmas läbi lüüa, pead tegema tooteid, mida maailmas veel olemas ei ole. Kusjuures hea äriidee ei maksa mitte midagi, neid saab osta 10 eurot ämbritäis, asi on teostuses,” ütles intervjuus Äripäevale maailmas läbi löönud Cleveroni juht Arno Kütt.

Äriplaani konverentsil esineva Arno Küti juhtimisel on Cleveronist vähem kui kümne tegevusaastaga kujunenud maailma tippu kuuluv pakiautomaatide ja -robotite tehnoloogia arendaja. Lisaks on Kütt mööblit müüva veebikaubamaja ON24 omanik – see veebipood läks mõni aasta tagasi käibelt mööda senisest turuliidrist, Sotka ja Asko jaemüügikette koondavast Indoor Groupist, vahendavad ITuudised.

„Eesti võiks uuendada ja jätkata kõiki e-teenuseid, mis ta loonud on. Kogu e-eesti tundub väsinud ja pensionärina,” lausus Kütt.

Mis on tulevikuäri, millega eestlastel tasuks tegeleda?

Äriidee ei maksa mitte midagi, neid saab osta 10 eurot ämbritäis. Oluline on see idee ka ellu viia. Selle paanika, et mis siis saab, kui robotid tulevad ja võtavad mu töö ära, võiks maha võtta. Robotid teevad varsti ära selle töö, mida keegi enam teha ei taha. Ma arvan, et töönädalad jäävad lühemaks, inimesed teevad loomingulist tööd, kus saab langetada otsuseid, millega arvutid ise hakkama ei saa. Praegu tehakse väga palju rumalat tööd, füüsilise, toore jõuga.

Kujutagem ette, et üks Eestis tegutsevatest juhtidest vabaneks ühtäkki oma praegustest toimetustest. Kelle te oma meeskonda kutsuks? 

Võib-olla sellised IT-ettevõtted, kes on Eestist väljapoole läinud. USAsse või Inglismaale. Kes on loonud oma ettevõtte, näinud, mida tähendab suurde maailma minek. Neil on kogemus. 

Ma arvan, et tean, kellest räägite, aga kas julgeksite ka nimeliselt öelda?

Ajakirjandusest loetu põhjal oskaks öelda GrabCADi looja, FitsMe looja. Kindlasti on nad midagi oma elus saavutanud.

Äripäeva korraldatav Eesti suurim majanduskonverents Äriplaan 2018 toimub 28. septembril ning seal räägivad ettevõtjad oma ootustest, hirmudest ning tuleva aasta äriplaanist.  

Programmiga tutvuda ja registreerida saab SIIN.

Loe täispikka intervjuud Arno Kütiga Äripäevast.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456