14. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas tööampsajaid ettevõttes vastu võtta

GoWorkaBiti kaasasutaja ja müügijuht Kei Karlson
GoWorkaBiti müügijuht Kei Karlson jagab nõuandeid, millega kindlasti arvestada, kui ettevõttesse on saabunud tööampsaja.

GoWorkaBiti 4-aastane kogemus näitab, et kui järgida siin esitatud soovitusi, saab töö efektiivsemalt tehtud ning abilised on motiveeritumad ja õnnelikumad, mis omakorda tähendab, et nad tulevad teile vajadusel ka tulevikus appi.

Ohutus – tööampsu pakkuval ettevõttel on kohustus täita ohutusnõuded tööampsu tegemise kohas ja viia tööampsu tegijale läbi ohutusalane juhendamine – tutvustada tööampsu tegemise keskkonda, võimalikke ohte, varuväljapääsude ja tulekustutite asukohti jne.

Majatiir – näidake tööampsajale ette vajalikud ruumid ja asukohad (nt WC, kööginurk, riietusruum, veeautomaat jne).

Juhendamine – isegi väga põhjaliku tööampsu kirjeldusega on kindlasti vaja tööampsajatega töö sisu ka kohapeal üle käia. Instrueerige korrektsete töövõtete poole pealt, tutvustage vajalikke vahendeid (kust neid saab, kuidas kasutatakse) ja julgustage ampsajat küsimusi küsima, kui miski arusaamatuks jääb.

Kontaktisik – määrake inimene, kelle poole tööampsaja saab oma küsimustega pöörduda ning kes on pädev teda vajadusel juhendama/jälgima. Kui see isik ei ole siiski kogu aeg saadaval, võiks ampsaja tema telefoninumbri saada.

Pausid – rääkige tööampsajaga selgeks, millal võib pause teha ning kui pikalt ja kas need on tasustatud.

Tööaeg muutub – juhul kui tööampsu aeg muutub (näiteks on vaja abi kauemaks või tööampsaja tuleb varem ära saata), tuleb see tööampsajaga ise kokku leppida.

Kui tööamps saab läbi – hoolitsege selle eest, et tööampsaja teaks, kuhu ja kelle poole siis pöörduda. Peab ta andma kuskile allkirja, kapivõtme, tööriided vms? Pange koos kirja ka tehtud töö aeg või saavutatud tulemus ja kinnitage see allkirjaga.

Tööampsajate kaasamine oma ettevõttesse on hea võimalus turunduseks ning kui te jätate ettevõttest hea mulje ja tööampsajal on teie juures vahva ja tore olla, siis tõenäoliselt jagab ta seda kogemust oma tuttavatega ja on ka ise valmis teie juurde pikemaks ajaks tööle tulema, kui selline vajadus peaks tekkima.

Allikas: GoWorkaBiti blogi

Autor: Kei Karlson, GoWorkaBiti kaasasutaja ja müügijuht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456