1. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida teha, kui tõbised töötajad ei taha koju jääda?

Värsked puuviljad, ravimteed ja meepurgid – kõik need aitavad kaasa vitamiinide manustamisele vihmastel ja hämaratel talvepäevadel.
Foto: pixabay.com
Kuidas saad aru, et külmetushaiguste hooaeg on alanud? Viies last lasteaeda, kus vaatab vastu jahmatavalt vähenenud koosseis mudilasi? Jah. Nähes punaste ninaotsadega inimesi ühistranspordis või linnatänavatel? Jah. Samuti piisab ka tööle minemisest – kes köhib, kes turtsub, kes kurdab peavalu ja uimasuse, kes kuumahoogude, kes külma üle.

Kuigi tegelikkuses piisaks enamikule tervenemiseks päevast-kahest teetassi ja jalavannide seltskonnas, vaeveldakse vahel nädalaid (kui mitte kuid) kehva ja kõikuva enesetunde käes. Ja seda vaid seetõttu, et ei julgeta või taheta võtta haiguspäevi ja käiakse vapralt tööl kolleege nakatamas. Kas olukorrale on head lahendust? Ikka!

 

Mida teha, kui tõbised töötajad käivad pidevalt tööl teisi nakatamas?

 

1. Loo võimalused kaugtööks

Tõsi, ei saa kassapidaja kaugjuhtimisega poes tooteid läbi piiksutada ega tuletõrjuja füüsilise kohaolekuta tuld kustutada, kuid paljudel ametikohtadel on teatav paindlikkus tööaja ja -koha suhtes tegelikkuses võimalik. Seda lihtsalt ei rakendada piisavalt ning see on üks peamistest põhjustest, miks kolleege töö juures nakatamas käiakse. Olukorras, kus kodus töötamisele vaadatakse kui eriti erakordsesle sündmusele või kellelegi rohkemate privileegide andmisele, ei julgegi töötajad paluda võimalust teha vajadusel kaugtööd. Seega, kui töö seda vähegi võimaldab, tasuks mõelda kaugtöölahenduste loomisele, mis – loomulikult – ei pea piirduma vaid haiguspäevadega. Ent algus seegi!

 

2. Suhtle oma töötajatega

Iga muudatus vajab korrektset kommunikeerimist. Mis kasu on kaugtöölahenduste loomisest, kui keegi ei tea, et saab mugavalt ka kodus olles ettevõtte sisevõrkudele ja andmebaasidele ligi? Oluline on aeg-ajalt meenutada nii vanematele olijatele kui ka uutele kolleegidele, mis ja mil määral on lubatud, aga ka võimaldatud. Kui mõni varem normiks olnud tegevus jääb unustuse hõlma, ei pruugi keegi loodud võimalusi enam kasutadagi.

 

3. Aita vähendada haiguste tekkimist

Jah, täpselt nii! Tööandja saab aidata kaasa töötajate parema tervise tagamisele. Kuidas? Üks võimalus on korraldada temaatilisi tervisepäevi. Kutsuda näiteks toitumisnõustajaid, joogatreenereid ja miks mitte ka toidublogijaid ettevõttesse rääkima tervislikest eluviisidest ja võimalustest, kuidas oma tervist hoida ja turgutada. Abi on ka kasulike asjade kontorisse muretsemisest – värsked puuviljad, ravimteed ja meepurgid – kõik need aitavad kaasa vitamiinide manustamisele vihmastel ja hämaratel talvepäevadel.

 

Allikas: CV keskus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456