Tööotsijad tahavad äppe

Tööotsijad tahavad äppe
Rahvusvaheline uuring tõi välja käärid tööle kandideerijate ootuste ja...

Rahvusvaheline uuring tõi välja käärid tööle kandideerijate ootuste ja tööpakkujate tehnoloogilise võimekuse vahel. Nimelt on kandideerijatel soov, et kogu kandideerimisprotsessi saaks läbi viia mobiilse seadme vahendusel, aga tööandjad on võimetud sellele ootusele vastama.

ManpowerGroup küsitles 19 riigis kokku 14 000 töötavat inimest vanuses 18-65 aastat. Uuringuga kaardistati ootuseid, mis lähevad inimestele tööotsimise protsessis korda. Mõnevõrra üllatuslikult tõi 52 protsenti küsitletutest (sh 64 protsenti 18-34-aastastest) välja soovi kasutada tööle kandideerimise protsessis nutiseadme rakendusi või vähemasti mobiiliga sobituvaid veebiplatvorme. Paraku kandideerijate sõnul enamik ettevõtteid ja organisatsioone seda praegu ei võimalda.  

Uuring sedastab, et noored kasutavad äppe praktiliselt kõigeks ja seetõttu on ootus igati loogiline. Rakendusi soovitakse nii sobivate töökohtade väljaraalimiseks kui kandideerimiseks. Erinevas vanuses inimesed kasutavad mobiilseid seadmeid kogu päeva vältel, aga lisaks netis surfamisele on üha suuremad ootused praktilistele mobiilsetele lahendustele. Kiire elutempo juures on tekkinud soov, et tööle saaks kandideerida kas hommikul bussiga kooli või tööle sõites, kohvikus toitu või lennujaamas lendu oodates.  

Samas on uuringu järeldustes ka pisut skeptilisust, sest praktika on näidanud, et alati eksisteerib vahe soovide ja reaalse kasutamise vahel ehk kui soovitud mobiilirakendused ka saadakse, ei pruugi sugugi kõik neid kasutama hakata.  

Uuring tõdeb, et täna on maailmas käärid soovide ja tegelikkuse vahel väga suured, mis väljendub selles, et kui tööotsijad tahaksid äppe, mille vahendusel töölekandideerimise avaldust täita, siis reaalses elus ei paku suur hulk firmasid isegi sellist mobiilisõbralikku kodulehte, kust kiirelt infot ja kontakte leida, kandideerimisavalduse täitmise võimalusest rääkimata. Ootused kasvavad aga kiires tempos edasi ja tööandjatel tasuks mõelda, kuidas nutikalt tehnoloogiasse investeerida, et tööotsijate soovidele kasvõi osaliselt vastata ja endale seeläbi kandidaate leida.

Osale arutelus

  • Jelena Poleschuk, Manpower Eesti personalipartner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Valdkonna töökuulutused

FRUIT XPRESS otsib PERSONALIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

25. september 2018