13. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naised taluvad tööl suurt stressi, leiab uuring

Foto: SHRM
Uus rahvusvaheline uuring näitab, et naised kannatavad töökohal kõrge stressitaseme ja rahulolematuse all: 70% vastanutest hindas oma stressitaset viie või kõrgema hindega kümne palli skaalal.

Uuringu korraldas rahvusvaheline juhtimiskonsultatsiooni ettevõte Lee Hecht Harrison Penna ja see näitas ka, et üle poole naistest (52%) töötas vähemalt ühe lisatunni päevas ning peaaegu sama palju vastanutest (51%) ei valiks sama karjääri, kui nad kaotaksid oma töö.

„Uuring näitas, et naised kannatavad välja kõrgemat stressi ja rahulolematust tööl, kui nad peaksid,” ütleb Mel Barclay, karjäärimuutuste juht Lee Hecht Harrison Penna’s. „Loomulikult on pingetunne tööl mõnevõrra paratamatu, aga me ei tohiks aktsepteerida totaalset stressi ja rõõmutust.”

Ühenduse Parem Tervis Töökohal juht Charlotte Cross lisab, et sotsiaalsed nähtused, nagu töö ja eraelu tasakaalu puudumine, võivad olla üheks stressiallikaks ning organisatsioonid peaksid rakendama paindlikkust ja tuge, et seda probleemi vähendada. Samuti arvab Rachel Suff, Suurbritannia Personaliarendamise ühenduse töösuhete nõustaja: „Tööandjad peavad analüüsima, kui hästi nende organisatsioonikultuur toetab vaimset tervist ja tööheaolu, aga reeglite kehtestamine ei ole ainsaks vahendiks käitumise muutmisel. Kui organisatsioonid edendavad kaasatuse ja avatuse kultuuri, siis mõistavad ka töötajad paremini stressivaba töökoha olulisust.”

Ühes varasemas uuringus, mille korraldas rahvusvaheline ravikindlustusfirma Bupa, selgus, et kolmandik keskastme- või esmatasandi juhtidest ei oskaks aru saada, kas töötajatel on vaimse tervise probleeme ja 30% ei teaks, mida ette võtta, kui kellelgi tekiks mõni selline probleem. Juulis avaldatud PwC uuringus leiti, et 23% töötajaist tundsid, et nende tööandja ei võta tööheaolu tõsiselt.

 Business in the Community heaolu direktor Louise Aston julgustab tööandjaid kindlustama, et nende töötajad saaks vajalikku tuge, kui peavad tegelema vaimse tervise probleemidega. „See kindlustab, et kõik töötajad – mehed ja naised, noored ja vanad – tunnevad, et nad saavad tööl rääkida vaimse tervisega seotud muredest ega kannata enam vaikides,” ütleb ta.

Allikas: Tööheaolu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456