Kuuetunnine tööpäev on nüüd reaalsus ka Eestis

rahakell

Lühema ehk kuuetunnise tööaja katseprojekt Elisa Kristiine esinduses on toonud ettevõttele edu ja näidanud, et tulemused ei lange, vaid paranevad. Sellest tulenevalt jätkab Elisa lühema tööaja kontseptsiooni laiendamist sel ja tuleval aastal järgmistesse Elisa esindustesse.

Kuna aasta tagasi alguse saanud kuuetunnise tööaja pilootprojekt on kasvatanud klientide rahulolu ja toonud edu müügitulemustes, laiendas Elisa käesoleva aasta viimases kvartalis lühema tööaja kontseptsiooni veel kahte esindusse – Tallinnas Rocca al Mare ning Pärnus Kaubamajaka Elisa esindusse. Tuleva aasta alguses plaanib Elisa kuuetunnise tööaja kasutusele võtta veel neljas esinduses.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul näitas Elisas tehtud projekt, et töötundide hulk ja tulemus ei ole omavahel korrelatsioonis. „Lühem tööpäev on kinnitanud, et tulemused ei lange – vastupidi, tulemused on paranenud, kuna müügispetsialist suudab tööpäeva lõpuni olla aktiivne ja ergas,” kinnitas Andrus Hiiepuu. „Kõigile on selge, et pole olemas väsimatut töötajat. Müügitöö on väga aktiivne ja pingeline. Elisa müügiinimeste eesmärk on teha meie kliendi päev paremaks ja seda ka siis, kui see inimene midagi meilt ei osta. Inimese päeva ei saa teha paremaks, kui meie töötaja ise on väsinud ja tüdinenud.”

Hiiepuu märkis, et tänapäeva tihedas konkurentsis on äärmiselt oluline pakkuda parimat nii kliendile kui ka oma töötajale. „Lühema tööaja projekt on Elisas läinud väga edukalt, mistõttu laiendame seda järjest veelgi. Mul on hea meel, et oleme ümber lükkamas levinud eksiarvamust, et tööpäevade lühendamisega langeb automaatselt tootlikkus,” rääkis Andrus Hiiepuu.

Elisa personalijuhi Kaija Teemäe sõnul on Elisa esimene ettevõte Eestis, kes uuendusliku tööaja lähenemise esindustes kasutusele on võtnud ja seda avalikult ka kommunikeerinud. „Jätkame selle personalivaldkonna uuendusveduri rolli kandmist suurima rõõmuga,” kinnitas Kaija Teemägi.

Elisa personalijuhi sõnul ajendas lühendatud tööaega esinduse müügispetsialistide seas katsetama tahe tõsta töötajate motivatsiooni ja teisalt ka klientide tagasiside. „Meie kliendid tõid välja, et pika tööpäeva lõpus ei kogenud nad parimat teenindust väsinud töötajalt,” tõi Kaija Teemägi välja, miks tekkis vajadus kaheksatunnine tööpäev ümber korraldada.

Teemägi märkis, et katseprojekti tulemused näitasid klientide rahulolu kasvu ja müügitulemuste paranemist. „Kristiine Elisa esinduse müügitulemused illustreerivad selgelt, et tänu lühendatud tööajale oleme saavutanud paremad tulemused müügis, ka klientidelt laekuv tagasiside annab kinnitust, et tehtud otsus on olnud tulemuslik,” rääkis Elisa personalijuht.

Elisa personalijuht tõi välja, et Elisas hinnatakse efektiivsust, mitte tööl veedetud aega. „Nii saavad töötajad veeta enam aega pere ja hobidega ning naasta järgmisel päeval tööle värske ja väljapuhanuna,” sõnas Kaija Teemägi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Valdkonna töökuulutused