19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontorikoer pole Eestis enam haruldus, vaid tõusev trend!

Äripäevas käib tööl kontorikoer Carlos, kuid ta pole sugugi ainus karvane kolleeg.
Foto: Gelly Metsla
Karvaseid ja neljajalgseid töökaaslasi kohtab kontorites üha sagedamini ja tänaseks võib mõni lemmikloom joosta vastu juba kolmandikus ettevõtetest, kinnitab CV Online'i kontorisaladuste uuring.

Kontoriloomadele omistavad töötajad head mõju stressi maandamisel, rutiinist vabastamist ja abi suhete loomisel. Eesti kontorilooma poliitika on teiste riikidega võrreldes liberaalsem, sest näiteks mujal Euroopas on lemmiku tööle võtmise privileeg vaid kümnendikul töötajatest.  

Lemmiklooma tööle kaasa võtmine kogub aina enam populaarsust ning CV-Online’i hiljutisest uuringust selgub, et ka töökohad muutuvad aina enam lemmikloomasõbralikuks. Uuringus osalenud 1500 inimesest pea 450 vastasid, et nende töökohas käivad lemmikloomad kaasas. Kõige sagedasemad neljajalgsed kolleegid on koerad, kuid kontorites võib kohata ka näiteks kasse ja tuhkruid.  

Teadlased on uurinud lemmikloomade mõju tööl ning selgus, et kontorikoerad vähendavad stressitaset, alandavad pulssi ning mõjuvad positiivselt produktiivsusele ja omavahelistele suhetele. Kontoris olev lemmikloom aitab luua inimeste vahel usaldussuhet.  

„Aina enam loomaomanikust tööotsijaid peab üheks tähtsaks argumendiks töökoha valikul ka loomapoliitikat,” kommenteerib levivat trendi CV-Online’i turundus- ja kommunikatsioonijuht Rain Resmeldt Uusen, „seda ei häbene tööotsijad ka juba esimestes intervjuudes teemaks võtta,” ütleb Uusen. 

Ameerikas tehtud katsed näitasid, et kahe jälgimise all oleva nädala jooksul kogesid need inimesed, kelle töökohas lemmiklooma kaasavõtmine lubatud ei olnud, tunduvalt suuremat stressi kui need, kellel lemmik kaasas oli. Samuti paluti nendes töökohtades, kus muidu loomad lubatud on, need paariks päevaks koju jätta. Nendel päevadel kogesid töötajad suuremat stressitaset.  

Ettevõtted, kus lemmikloomad lubatud ei ole, toovad peamiseks põhjuseks ebasümpaatia loomade vastu ja töötajate allergia. Samuti muretsevad tööandjad kontorites olevate sisustuselementide pärast. Veel kardetakse, et loomad on häirivad ja segavad töötempot.  

„Loomulikult tuleb lemmiklooma kontorisse võtmise puhul arvestada mitme asjaga, ennekõike just kolleegidega ja allergiatega. Sellepärast ongi hea trend teha proovipäevi, kus ühel päeval nädalas võtab üks töötaja oma lemmiku kaasa ning selles sõltuvalt saab otsustada, kas kollektiivi on lemmikud oodatud või mitte,” ütleb Uusen, kelle taksikoer Laki on võitnud CV-Online'i kontori töötajate südamed.   

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456