27. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 soovitust innustava töökeskkonna loomiseks

Töötajate uuringu korraldamine aitab teada saada, mida nad mõtlevad, aga see on kasulik ainult siis, kui sellele järgneb ka vajalik tegevus. Alati on nii positiivset kui ka negatiivset tagasisidet, aga kui mõni teema kordub, siis võib arvata, et midagi on vaja parandada.
Foto: Postimees/Scanpix
Teie töötajad on ettevõtte või organisatsiooni süda. Ükskõik kas teil on kaks või kakssada töötajat, nemad on need, kes viivad ettevõtet edasi ja aitavad saavutada eesmärke. Kuigi kõikide töötajate rahulolu on raske saavutada, sest pole võimalik alati kõigile meeldida, peaks järgmiste soovituste järgimine aitama luua töökeskkonna, mis inimesi innustab.

Kujundage meeldiv töökeskkond

Keegi ei soovi töötada igavas üksluises töökohas. Miks mitte lisada värvi, taimi, mugavat mööblit? Puhkenurgad või hubased ruumid, kuhu töötajad saavad minna lõõgastuma ja suhtlema, aitavad samuti hoida töömoraali. Tähtis on, et ruumide suurus ja arv oleks vastavuses töötajate arvuga.

Kuulake töötajate arvamust

Töötajate uuringu korraldamine aitab teada saada, mida nad mõtlevad, aga see on kasulik ainult siis, kui sellele järgneb ka vajalik tegevus. Alati on nii positiivset kui ka negatiivset tagasisidet, aga kui mõni teema kordub, siis võib arvata, et midagi on vaja parandada. Kui töötajad näevad, et püüate nende tõstatatud probleeme lahendada, annab see kindlust ja näitab, et austate nende arvamust.

Olge oma otsustes võimalikult läbipaistvadÄris tuleb juhtkonna tasandil pidevalt muutusi teha ja otsuseid vastu võtta. Kui need otsused mõjutavad otseselt töötajaid, võivad nad tunda ebakindlust, kui põhjustest aru ei saa. Kuigi kogu infot ei saa mõnikord töötajatega jagada, aitab selgitamine, miks ja kuidas selliste otsusteni jõuti, neile kindlustunnet luua ja kahtlusi hajutada.

Usaldage töötajaid koolituste ja töövahendite valimisel

Kui ettevõte on arvestatavalt suur, siis on isegi parimal juhtkonnal võimatu teada iga töötaja spetsiifilisi vajadusi. Seetõttu on vajalik usaldada töötajate endi hinnanguid selle kohta, milliseid koolitusi või töövahendeid nad vajavad. Kui keegi soovib saada teatud riist- või tarkvara, siis tõenäoliselt on selleks head põhjused – võib-olla aitab see teha tööd tõhusamalt või teha kompleksseid ülesandeid. Kuigi alati tuleb arvestada kuludega, võib investeering töötajate vajadustesse tulevikus hästi ära tasuda.

Pakkuge hüvesid ja boonuseidTööheaolu.ee

On oluline pakkuda töötajatele lisamotivatsiooni töötada oma parimate võimete kohaselt ja tunnustada, kui nad nii teevad. Eesmärkide seadmine, boonused ja hüved on hea võimalus kasvatada töötajate initsiatiivi ja anda neile selge suund tööks. See näitab ka, et nende head tööd ja pühendumust väärtustatakse, mis omakorda jällegi võib positiivselt mõjuda töötajate lojaalsusele. Allikas: Eures

Tõlkinud Kaire Piirsalu-Kivihall, 

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456