16. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi veerand töötajatest on sel aastal palgalisa saanud

Foto: pixabay.com
Iga kümnes Eesti suurem ettevõte on 2018. aasta esimese kolme kuu jooksul tõstnud kõigi töötajate palka. Viiendik neist andis palgalisa vaid parimatele töötajatele, selgus CV-Online'i hiljuti tehtud küsitlusest suurte ja aktiivselt värbavate ettevõtete seas. Sel aastal saabunud palgatõusu kinnitas ka iga neljas lugeja Nipila tööelublogis.

Palgatõusu suuruse kohta selgub, et 5-protsendiline palgatõus jõudis töötajateni pea viiendikus Eesti ettevõtetest ja iga kümnendas ettevõttes tõusis palk kuni 10%. Uuringus osales ka üksikuid ettevõtteid, kus palgatõus oli suurem kui 16%.    

„Endiselt valmistab segadus keskmise palgataseme osas peavalu nii värbajatele kui kandideerijatele,” kinnitab CV.ee uuringuid koordineeriv turundusjuht Rain Resmeldt Uusen, kelle sõnul on oma ametikohtade tegeliku palgatasemega tööturul kursis vähem kui pool ettevõtetest. „Kandideerija loodab, et äkki õnnestub küsida kõrgemat palka, ja ettevõte loodab pakkuda madalaimat töötasu. Samal ajal äratab värbajates ohutunnet ka liiga madal palgasoov. Iga töö ja ametipositsiooni õiglane palgatase on tänaseks turul välja kujunenud ja võrreldav palgauuringu keskkonnas palgad.ee.”  

Mitte ükski uuringus osalenud sajakonnast aktiivselt värbavast ettevõttest ei teatanud palkade langetamisest. Juhul kui äril läheb hästi, kavatseb selle aastanumbri sees töötajate töötasu tõsta veel 6% ettevõtetest.    

Värbamisvajadust kinnitas 2018. aasta tööturuootuste hiljutises uuringus 40% vastanud ettevõtetest, kes otsivad enamjaolt spetsialiste, oskustöölisi ja klienditeenindajaid. Ka müügi-projektijuhid ja lihttöölised mahtusid enim otsitud töötajate esiviisikusse.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456