27. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtted võtavad tööle vähenenud töövõimega inimesi

Aasta tagasi oli Swedbankil kaasas kolleeg, kes on endine Astangu õppija.
28. märtsil kell 11-14 on vähenenud töövõimega inimesed oodatud Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses toimuvale töölaadale, kus seekord on osalemas suurem valik ettevõtteid kui eelnevatel aastatel. Osalemas on ligi 20 ettevõtet eri valdkondadest, kellest pool on endale töölaadalt erivajadusega töötajaid otsimas esimest korda.

Töölaada teeb eriliseks see, et osalevad ettevõtted on valmis tööle võtma just erivajadusega inimesi ja tavapärase töömessi formaadi asemel on rõhk pakutavate tööde kohapeal läbikatsetamisel. Tänavu on muuhulgas näiteks häirekeskuse boksis võimalik proovida päästekorraldaja tööd ja katsetada hädaabikõne vastuvõtmist; hotellikett tuleb kohale voodiga ning huvilised saavad proovida kui kiiresti ja osavalt neil voodipesu vahetamine välja tuleb; koristusfirma korraldab puhastusmasinaga võistluse; saab tutvuda pandipakendi taaskasutamise teekonnaga.

SOL kogus kohapeal potentsiaalsetelt töötajatelt avaldusi

Oma osalemise on kinnitanud Selver, Rimi, ABC Supermarkets (kaubandus), ISS ja SOL Baltics (puhastusteenindus), Radisson Blue Sky ja Radisson Blu Hotel Olümpia (hotellindus), Express Post (posti sorteerimine, kojukanne), ABB AS (kontoritöö), Elisa, Swedbank, Häirekeskus (klienditeenindus), Eesti Pandipakend (lihttöö), Mägitrepp OÜ, Walew Berg OÜ (käsitöö, puit, plekitööd), Manpower (personalivahendus), Merimetsa tugikeskus, MTÜ Töötahe, Astangu kaitstud töötoad (kaitstud töö). Kui kohe üritusel töölepingut ei sõlmita, on võimalik suunduda ka praktikale ning selle käigus oma töösoovis ja oskustes veenduda.

Soovijad said kohapeal katsetada puhastusfirmade masinaid

Sel aastal saab kuulda ka otse kohapeal tehtavaid intervjuusid endiste Astangu õppijatega, kes avatud tööturul rakendust on leidnud ja sellel teemal oma kogemusi jagavad. Nagu juba tavaks saanud, on avatud ka Astangu pagari ja abikoka õppijate kohvik, töötukassa pakub karjäärinõu ja tööinspektsioon aitab tõsta teadlikkust töösuhete ja töökeskkonna alal.

Töölaata korraldab Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus koostöös Eesti Töötukassaga.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456