12. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurepärase juhi 10 omadust

Foto: Scanpix/Panthermedia
Google on just kaasajastanud uuringuprojekti Oxygen tulemusi ja lisanud sinna veel kaks juhile tähtsat omadust.

Osa inimesi peavad juhtimist andeks või sünnipäraseks võimeks, aga Google nii ei arva. Kümme aastat tagasi hakati analüüsima suuri andmemasse, et välja selgitada, mis teeb juhist suurepärase.

Oma maailmakuulsas mammutprojektis Oxygen tegid nad palju järeldusi juhtidest ja juhtimise korrelatsioonist meeskonna õnnestumisega. Tulemuseks oli loetelu kaheksast peamisest tegurist, mis iseloomustasid erakordseid juhte.

Esimeses nimekirjas oli muuhulgas võime coach’ida töötajaid, vältida mikromanageerimist ja toetada töötaja karjääriarengut. Google ei jäänud aga loorberitele puhkama, vaid jätkas teema uurimist. Nüüd on nad uuendanud oma nimekirja. Samuti möönavad nad nii, et kaks võtmetegurit jäi neil esmalt märkamata.

Nimekiri võib tunduda iseenesestmõistetav, aga need ettevõtted ja meeskonnad, kus juht toimib nende suuniste järgi, on teistest palju edukamad. Neis on väiksem tööjõu voolavus, suurem rahulolu ja parem töö efektiivsus.

Kogu Google’i nimekiri on järgmine, kaks viimast punkti on uued.

Suurepärane juht:

on hea coach;jõustab meeskonda ja ei mikromanageeri;loob kaasava keskkonna ning hoolib töötajate edust ja heaolust;on produktiivne ja tulemustele orienteeritud;on hea kommunikeerija – kuulab ja jagab infot;toetab töötajate karjääriarengut ja vestleb tulemustest;tal on selge visioon ja strateegia;tal on olemas olulised tehnilised oskused, millega tiimi aidata neid nõustades;teeb koostööd kogu organisatsioonis;on hea otsuste tegija.

Kauppalehtit vahendas Tööheaolu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456