Autor: Personaliuudised.ee • 2. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Targa Töö Ühing ja Elisa kutsuvad tänasest ettevõtteid kandideerima kaugtöö tegija märgisele

Targa Töö Ühing ja Elisa kutsuvad teist aastat järjest kandideerima kaugtöö tegija märgisele ja esimest korda saab tunnustada ka oma juhti. Märgise eesmärk on tunnustada ja tuua eeskujuks organisatsioone, kus töötajatel on võimalus aja- ja kohapaindlikult töötada.

Targa Töö Ühingu juhi Ave Laasi sõnul osutus eelmise aasta konkurss populaarseks ja see andis tunnistust, et kaugtööd võimaldavaid ettevõtteid võiks tunnustada ka sel aastal. „Eelmisel aastal sai märgise 50 Eesti ettevõtet nii avalikust kui ka erasektorist. Loodame ka sel aastal aktiivset osavõttu, kuna reaalsuses näeme, et kaugtöö on aina enam ettevõtetes juurdumas.“ Laas selgitas, et kandideerimiseks peab täitma ettevõtte töökorraldust analüüsiva ankeedi. „Uuendusena saab sel aastal ka eraldi nomineerida nimeliselt organisatsiooni või tiimi juhti, kes on silma paistnud kaugtöö tutvustamise ja edendamisega ettevõttes,“ selgitas Laas. Lisaks ankeedi täitmisele ootavad korraldajad ka kandideerijatelt ka pilte ja videoid, mis illustreerivad ettevõtte kaugtööd.

Kaugtööedendaja ning ettevõtmise partneri Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi lisas, et kaugtöö on juhtimiskultuuri lahutamatu osa, kuid tihti jääb otsus just juhi taha, kes ei näe tööviiside muutmise vajadust või eeliseid. „Jätkuvalt on tööandjaid, kes arvavad, et inimene töötab vaid kontoris juhi valvsa silma all. Seetõttu tahamegi sel aastal just eeskujuks tuua ka juhte, kes on kaugtöö tegemise poolt ja võtnud oma südameasjaks see organisatsioonis toimima panna. Näeme, et inimeste ootused paindlikule tööajale ja -kohale on väga kõrged. Ühel hetkel lihtsalt peavad sellele mõtlema hakkama ka need ettevõtted, kes praegu pigem traditsioonilisi tööviise pooldavad,“ ütles Teemägi.

Kaugtöö tegija märgisele saab kandideerida 2.-20. maini. Osalemiseks tuleb täita ankeet. Selle aasta märgise saajad kuulutatakse välja 31. mail. Osalema on oodatud need organisatsioonid, kes oma ettevõttes kaugtööd rakendavad. Eraldi kategoorias parim kaugtöö juht 2018 saab esitada ka nimeliselt ettevõtte silmapaistvaid juhte, kuna sel aastal tunnustatakse ka üht kaugtööd edendavat juhti. Selles kategoorias on oodatud osalema ka juba eelmisel aastal märgise saanud ettevõtted. Osalejate vahel loositakse välja auhindu.

Kaugtöö tegija tiitel on digitaalne märgis, mida kasutada tööandja ja organisatsiooni mainekommunikatsioonis. Kõik ettevõtted, kes konkursile kvalifitseeruvad, saavad õiguse märgist tulevikus oma kommunikatsioonis kasutada. Eelmisel aastal sai märgise 50 Eesti ettevõtet. Ettevõtmise on ellu kutsunud Targa Töö Ühing, Elisa Eesti ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE.

Lisainfot leiab konkursi Facebooki-lehelt.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456