Autor: Personaliuudised.ee • 14. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim praktikakoht 2018 on Swedbank

Foto: Ralph Mats, Scanpix/Panthermedia
Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatava konkursi Parim praktikakoht 2018 võitis Swedbank AS, kes pakub õppuritele läbimõeldud ja süsteemset praktikat ning panustab sellega töötajate järelkasvu koolitamisse.

Parimaks väikeettevõttest praktikakohaks valiti Top Marine OÜ ja parimaks regionaalseks praktikakohaks HANZA Mechanics Tartu AS. Sel aastal tunnustatakse ka üht ettevõtet, mille tegevus Eestis õppivatele välisüliõpilastele praktikakohtade pakkumisel on olnud silmapaistev – selleks on Ericsson Eesti AS.

Hindamiskomisjoni esimehe, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul kasvab ettevõtetes praktikantide koolitamise tase pidevalt. „Aasta-aastalt on üha raskem mõõta, mille poolest tugevad kandidaadid oma praktikasüsteemide arendamisel ja noorte juhendamisel on teistest paremad. See teeb muidugi rõõmu, sest praktikakohtade pakkumisega tegelevatel ettevõtetel on oluline roll noorte oskuste kujundamisel,” sõnas Tamsar.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on praktikakohast saadavad töökogemused väga väärtuslikud: „Praktika aitab õpilasel teoreetilist õpet tegeliku eluga seostada. Sageli on praktika noore jaoks esimene tõeline töökoht, mille ta saab ühel päeval CV-sse kirjutada. Praktikaettevõtete kaudu saavad õppeasutused end kõige paremini kurssi viia ettevõtete võimaluste ja vajadustega ning ettevõtetes toimuvaga. Tööandjate asjatundlik tagasiside on koolidele hädavajalik õppekavade arendamiseks ning õppe paremaks seostamiseks tööturu vajadustega.”

„Peame jagatud tunnustust äärmiselt oluliseks, sest oleme viimase kahe aasta jooksul praktikaprogrammide olemuse täiesti ümber mõtestanud ja kujundanud praktikal viibimise aja nii praktikandi kui ka panga jaoks maksimaalselt rikastavaks. Praktikandid on meie jaoks väga olulise tähtsusega järelkasvu ja tuleviku tööjõu kindlustamise vaates. Praktika on hea võimalus teha esimene või ka järgmine karjäärisamm, valdkonnas, millega varasem kokkupuude puudub,” sõnas Swedbank AS-i personalijuht Ülle Matt.

Konkursile laekus 37 avaldust. Ettevõtteid ja sihtasutusi said kandidaatidena üles seada nii ettevõtted ise kui kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid. Auhinnaks on igale võitnud ettevõttele klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuur.

Kõigil võitjatel on õigus kasutada spetsiaalselt väljatöötatud vastava kategooria märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel, trükistel jm.

Konkurssi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ning haridus- ja teadusministeeriumiga. Konkurssi rahastavad Eesti Riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456