17. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas palgata välistööjõudu farmi, aiandisse või põllule?

Foto: Postimees/Scanpix
Välistöötajate kasutamine Eesti ettevõtetes on kasvav trend. Välismaalaste tööle võtmise lihtsustamiseks on viimastel aastatel tehtud seadustesse hulgaliselt muudatusi.

Kui tahad teada, kuidas mõjutavad põllumajandusettevõtteid 2017. aastal välismaalaste seadusesse vastu võetud muudatused hooajatöötajate lühiajaliseks värbamiseks, kuula tasuta Äripäeva veebiseminari „Välistööjõud põllumajandusettevõttes: palkamine ja sellega seotud seadusandlus“, mida viib läbi politsei- ja piirivalveameti arendusosakonna identiteedi ja staatuste büroo nõunik-ekspert Liis Valk.

Veebiseminari eesmärk on selgitada, millised reeglid kehtivad ja millega peab arvestama välismaalaste tööle võtmisel, et protsess praktikas võimalikult sujuvalt läheks.

Seminaril vaatame üle, mis erisused on lühiajaliselt välismaalase tööle võtmisel ja mida pidada silmas, kui välistöötajat vajatakse pikemaks ajaks. Selgitame, kuidas välismaalaste seadust ja Euroopa Liidu kodaniku seadust praktikas rakendatakse.

Veebiseminaril käsitlemisele tulevad järgmised teemad

Lühiajalise töötamise registreerimise ning töötamiseks elamisloa taotlemise regulatsioon ja protsessEestis elamisloa alusel juba elavate välismaalaste töölevõtmise regulatsioon välismaalaste seadusesKutsuja kohustused välismaalaste seadusesTöötamise tingimuste rikkumise vastutus välismaalaste seadusesEuroopa Liidu kodanike Eestis töötamise regulatsioonMigratsiooninõustamine politsei- ja piirivalveametis

Veebiseminar on põllumajandustootjatele TASUTA. Vajalik on eelnev registreerumine SIIN.

Veebiseminar toimub 6. juunil kell 10.00-13.30 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas.

Veebiseminar toimub MAK 2014-2020 "Teadmussiirde ja teavituse toetuse (meede 1) üleriigilise ulatusega tegevuste" meetme raames, tegevust toetab Euroopa Liit.

Allikas: Põllumajandus.ee

Autor: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456