Autor: Personaliuudised.ee • 5. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millal tuleb välja maksta puhkusetasu?

Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja Kaire Saarep selgitab puhkusetasu väljamaksmise reegleid.

Küsimus: Töötan koolis õpetajana ning kohe on algamas põhipuhkus. Igal aastal on tööandja maksnud puhkusetasu enne puhkuse algust, ent kuna õpetajate puhkus langeb kolmele kuule, siis sel aastal avaldasime koos kõikide teiste õpetajatega soovi saada puhkusetasu osade kaupa iga kuu palgapäeval. Põhjus on eelkõige selles, et kui puhkusetasu makstakse välja enne puhkuse algust juunikuus, siis arvestatakse lubatud tulumaksuvaba miinimum ainult ühe korra ning see tähendab meie jaoks olenevalt töötasu suurusest saja- kuni mitmesajaeurost kaotust võrreldes sellega, kui puhkusetasu makstaks välja osade kaupa kord kuus. Proovisime tööandjaga läbirääkimisi pidada, kuid ta keeldus meie soovist. Kas ta võib keelduda meie soovist, kui see on meie jaoks rahaliselt kahjulik?

Vastab tööinspektsiooni nõustamistalituse juhatajaKaire Saarep: Töölepingu seadus sätestab puhkusetasu väljamaksmise kuupäevaks eelviimase tööpäeva enne puhkuse algust. Kui pooled saavutavad kokkuleppe, siis võib puhkusetasu maksmiseks olla ka mõni teine kuupäev, näiteks on mitmele kuule langeva puhkuse korral lubatud kokku leppida, et puhkusetasu makstakse osade kaupa kord kuus. Samas tähendab kokkulepe seda, et töötaja või tööandja võib teisele poolele teha ettepaneku, kuid teine pool ei pruugi nõustuda. Antud juhul on õpetajad teinud tööandjale ettepaneku, kuid tööandja on keeldunud. Tööandja ei pea oma keeldumist põhjendama. Seaduses ei ole ette nähtud erandeid, mis kohustaksid tööandjat nõustuma.

Ka olukord, kus tulenevalt tulumaksu arvestamise ajast võib kätte saadava tasu suurus muutuda, ei kohusta tööandjat töötajate ettepanekuga nõustuma. Kokkulepe eeldab mõlema poole nõusolekut. Samas tuleb tähele panna, et lubatud tulumaksuvaba miinimumi kasutamist arvestatakse aasta lõikes. See tähendab seda, et kui töötaja ei ole aasta lõikes kogu lubatud tulumaksuvaba miinimumi kasutanud, siis järgmisel aastal saab ta enammakstud tulumaksu riigilt tagasi.

Allikas: tooelu.ee

Foto: Scanpix/Panthermedia
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456