Kasumlikkus algab töötajatest

Organisatsioon, mis väärtustab tööheaolu ja vaimset tervist, ei ole mitte ainult psühhosotsiaalselt turvaline töökoht, vaid ka kasumlikum tänu väiksematele kuludele haiguste, puudumiste ja raisatud aja tõttu, selgus Austraalias tehtud uuringust.

Psühhosotsiaalselt turvaline keskkond tähendab seda, et mõistetakse piire, kui palju inimesed on võimelised päevas töötama, selgitab uuringu autor, Lõuna-Austraalia ülikooli organisatsioonipsühholoogia professor Maureen Dowd. “Psühhosotsiaalselt turvaline keskkond järgib tasakaalu töötaja psüühilise tervise ja tootlikkuse vahel ning töötajate vaimne tervis on juhtkonna prioriteet.”

Selliste organisatsioonide juhid pööravad suurt tähelepanu töötajate heaolule, sealhulgas ka emotsionaalsele tervisele. Nad kujundavad tööülesanded nii, et need ei oleks liiga kõrgete nõudmistega ja võimaldavad iseseisvust ja sotsiaalset tuge.

Dowd on 2016. aastal tehtud uuringu autor, mis põhines 4200 erineva valdkonna töötaja intervjuul ja mille avaldas riiklik agentuur Safe Work Australia. Uuringus leiti, et organisatsioonid, mis tähtsustavad tootlikust töötajate heaolust enam, kaotavad aastas keskmiselt 4,5 miljardit dollarit (USD) töötajate puudumiste ja madala töötajate pühendumuse tõttu.

Tervislik töökeskkond aitab maandada stressist tulenevat ülestimuleerimist. Teistest uuringutest on tulnud välja, et heaolu kasvatavad näiteks privaatsed tööruumid, piisav uni, kultuur, mis ennetab töökiusamist, ja paindlik puhkus, mis võimaldab arvestada pere vajadustega.

Peale meditsiiniasutuste meeskondade uurimist järeldas Amy Edmondson Harvard Business Schoolist, et usalduslik õhkkond võimaldab paremini prognoosida edu, kui meeskonnaliikmete individuaalsete töötulemuste mõõdikud. Turvalistes töökeskkondades saavad töötajad jagada ebaõnnestumisi ja vigu, mis võimaldab neid parandada. Sellistes keskkondades saavad töötajad uskuda kolleegide head tahet ning kompetentsust ning üksteist vajadusel toetada.

Vastupidised sellele on näiteks ülipingelised, ülepolitiseeritud ning ettevõtete omanikevahetuse mõju all kannatavad organisatsioonid.

Psychology Today'st tõlkinud Tööheaolu.ee

Osale arutelus

  • Tööheaolu.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Valdkonna töökuulutused