Autor: Personaliuudised.ee • 15. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uut välismaalaste seaduses

15. augustil jõustusid välismaalaste seaduse muudatused, mille kohaselt peab välisriigi tööandja registreerima välismaalase lühiajalise töötamise politsei- ja piirivalveametis, kui välismaalane lähetatakse Eestisse teenuse osutamiseks, avaldab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.
Confident Businesspeople Standing In Row
Foto: Scanpix/Panthermedia

Näiteks, kui Poola tööandja juures töötab elamisloa või viisa alusel Ukrainast pärit töötaja ning Poola tööandja lähetab selle töötaja teenuse osutamiseks Eestisse, siis tuleb alates 15. augustist Poola tööandjal registreerida Ukrainast pärit töötaja lühiajaline töötamine Eestis politsei- ja piirivalveametis. Varasemalt puudus välisriigi tööandjal selline teavitamiskohustus.

Eestisse lähetatud välismaalane võib tööle asuda samal päeval, mil tööandja tema lühiajalise Eestis töötamise registreeris. Lisaks nähakse välismaalaste seaduses ette, et sellise lähetamise korral on välisriigi tööandja vabastatud kohustusest maksta välismaalasele Eestis töötatud aja eest vähemalt Eesti keskmist palka.

Kui välismaa tööandja ei ole välismaalase lühiajalist töötamist registreerinud, võib politsei- ja piirivalveamet määrata registreerimiseks uue tähtaja ja teha hoiatuse, milles teatatakse, et lühiajalise töötamise registreerimata jätmise korral võidakse rakendada sunniraha. Sunniraha ei tohi kokku ületada 3300 eurot, kusjuures esimesel korral ei tohi see ületada 1300 eurot ja teisel korral 2000 eurot.

Jõustunud muudatustega saab lähemalt tutvuda siin.

Allikas: Kaubandus-Tööstuskoda

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456