GALERII: ülevaade "Palga Päeva" konverentsist

Möödunud neljapäeval, 6. septembril kogunes ligi 130 osalejat Mustamäe Apollos, et teada saada "Kas palgaerinevus rikastab?".

Konverents "Palga Päev" toimus juba 13. korda, seekord räägiti lisaks palgaturul toimuvale sellest, mis tingib palgaerinevusi, kuidas need töötajaile mõjuvad, millal need on õigustatud ja paljust muust.

Tööandja brändingu agentuuri Instar tegevjuht Kersti Vannas kirjeldas avaettekandes värske tudengite uuringu tulemusi, tuues esile olulisimad töökoha valikukriteeriumid, tööga rahulolu näitavad tegurid ja peamised töökoha vahetuse põhjused. Samuti tutvustas Vannas kuulajaile levinumaid tööotsingu kanaleid noorte hulgas ja tõi rahulolu-uuringus noorte kõrval välja ka vanemaealised töötajad, kelle ootused tööle, töökeskkonnale ja paindlikkusele ei olegi tegelikult kuigivõrd erinevad.

Läbirääkimiste ekspert ja koolitaja Georg Merilo keskendus tänavuses ettekandes sellele, mida teha siis, kui läbirääkimised lähevad vett vedama, toetudes isiklikule kogemusele läbirääkimistes Rakvere Lihatööstusega. Kõlama jäänud nõandena tasuks kohe, kui konflikti on õhus kas või aimata, kõik osapooled kiiresti läbirääkimiste laua äärde saada ja otsustada, et meie ei konflikti. Ernest&Youngi partner ja maksuekspert Ranno Tingas selgitas, mis juhtudel võib OÜ arve või dividendi palga osaks lugeda ja millal mitte, ning kumb pool, kas arve esitaja või saaja, on mingis olukorras vastutaja rollis.

Eversheds Sutherland Ots & Co partner, tööõiguse ja andmekaitse valdkonna juhi Tambet Toomela ettekanne keskendus töötajate ebavõrdsele kohtlemisele ja jagas näpunäiteid, kuidas vältida ebavõrdsust tasustamisel. Näidetena vaadeldi nii meeste-naiste, noorte-vanemaealiste kui ka uute töötajate ja vanade olijate palganumbrite kujunemist.

Psience'i konsultant Liina Oks tutvustas motivatsiooniauditit uue meetodina, mis aitaks heita tervikliku pilgu töötaja ja tööandja vahelistele suhetele. Arvato personalijuht Pille Room aga võttis vaatluse alla palkade kujunemise teema ning jagas soovitusi, mis võiks aidata ebaõiglaste palganumbrite tekkimist ja püsimist välja juurida.

Päeva lõpuosa ettekanded keskendusid palgatõusule. Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder kirjeldas uuringutulemuste põhjal, kas ja kuidas mõjutavad erinevad lisatasud töötajate käitumist ja suhtumist ning kas raha motiveerib inimesi pingutama. Ta kõneles ka tagasiside andmise ja töötasudest rääkimise rollist motivatsiooni ja töötasuga rahulolu kujundamisel ning selgitas, milline on põhipalga muutuse mõju töötajate lojaalsusele ja motivatsioonile. Psühholoog Rita Rätsepp lähenes samale teemale inimese põhiolemuse vaatepunktist, kirjeldades, mis tingib selle, et teatud tüüpi inimestele ootamatu palgatõusu või kiire karjäärihüppe korral raha või võim n-ö pähe löövad. Samuti jagas ta nõuandeid, kuidas "äratõusnud" kolleegiga toime tulla või kuidas iseennast niisuguses olukorras maa peale tagasi tuua.

Konverentsi päevakavasse mahtus mõistagi ka põnev vestlusring teemal, kuidas hoida ja motiveerida oma staare ehk võtmetöötajaid. Vestlusringis arutlesid Ülle Matt (Swedbank), Maria Kütt (Coca-Cola HBC), Irene Metsis (G4S Eesti), Agu Vahur (CV-Online) ja Gerli Jõgi (EAS) selle üle, kes on üldse staarid, kuidas tuleks tasustada ja motiveerida neid töötajaid, kes ettevõtte seisukohast toovad kõige väärtuslikumad tulemused, kuidas kommunikeerida tasu erinevust teistele töötajatele jne. Vestlusringi juhtis Pro Konsultatsioonide juht ja konsultant Mait Raava ning selle põhjal on valminud ka homne Äripäeva raadio saade "Töö ja palk", mida saad kuulata sagedusel 92,4 MHz kell 13.00 või hiljem podcast'ina SIIN.

Vaata allpool ka möödunud nädala meeleolukat galeriid!

Fotode autor: Liisi Matvere

Galerii

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Valdkonna töökuulutused