Tavainimene tasuvat töökohta ei saa

Tavalisel inimesel pole võimalik tasuvale töökohale saada, sest need jagatakse tuttavatele, usub lausa 3/4 Kirde-Eesti elanikest.

Krediidiettevõte BestCredit kaardistas suures laenu-uuringus inimeste hoiakuid oma igapäevase toimetuleku ja majandamise kohta. „Meile avanes väga murettekitav pilt inimestest, kes ei usu enam, et neist endist midagi sõltub,” selgitas BestCrediti juhataja August Käära. „Kui inimene kaotab usu endasse ja võimesse oma elu muuta, siis ta enam ei pingutagi, et elada homme paremini kui täna. Meie väike ühiskond ei saa seda endale lubada.”

Kogu Eestis leidis 47% vastanuist, et tasuvale töökohale saamine ei sõltu neist endist, vaid kohti tuttavatele jagavatest ülemustest.

„Et tasuv töökoht sõltub enim inimese enda püüdlustest, usuvad enim ülikooliealised ja värskelt tööturule sisenenud inimesed ning oma karjääri tipul olevad, 35–44-aastased inimesed, aga ka pensioniealised,” selgitas Käära. „Usu tasuva töökoha leidmisse iseenda pingutuste najal kaotavad aga noored keskealised vanuses 25–34, kes üldiselt tegelevad nii kodu kui pere rajamisega ja ilmselt ootavad, et karjäär edeneks oluliselt kiiremini. Sama lugu on pensionieelikutega, kes ilmselt tajuvad tööturul valitsevat noorusekultust.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Personaliuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Valdkonna töökuulutused