Autor: Personaliuudised.ee • 25. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto nimetati maailma kõige võrdõiguslikumaks tehnoloogiafirmaks

Mittetulundusühing Equileap valis 3000 ettevõtte hulgast Tieto maailma kõige võrdõiguslikumaks tehnoloogiafirmaks. 23 riigi ettevõtete soolist võrdõiguslikkust hinnati 19 kriteeriumi järgi. Üldarvestuses kuulus Tieto TOP 25 hulka.
Foto: Pixabay.com

Rahvusvaheline mittetulundusühing Equileap avaldas sektoriülese soolise võrdõiguslikkuse edetabeli, mille eesmärk oli uurida, kui võrdseid võimalusi pakuvad 23 riigi 3000 suurfirmat oma töötajatele. Võrreldes eelmiste aastatega paranesid tulemused pea kõikide tööstusharude ettevõtetes, kuid tehnoloogiafirmades eelistatakse endiselt mehi naistest rohkem. Tieto on alati seisnud töötajate võrdse kohtlemise eest ning pääses tänu sellele ainsa IT-firmana TOP 25 hulka.

Tieto Estonia personalijuhi Laura Eelmaa sõnul seisab Tieto alati igas riigis võrdõiguslikkuse eest: „Selle aasta märtsis pälvis Tieto Estonia esimese tehnoloogiaettevõttena Eestis mitmekesisuse märgise. See kvaliteedimärk näitab, et väärtustame oma inimesi sõltumata nende soost või taustast. Ühtlasi saadame sellega väärtuspõhise sõnumi ka oma klientidele ja koostööpartneritele, et me hoolime Eestist ja maailmast ning anname oma panuse selle paremaks muutmiseks.“

Soolise võrdõiguslikkuse mõõtmine on oluline ka laiemalt kui ainult konkreetse ettevõtte või valdkonna mastaabis – suurem võrdsus aitab vähendada globaalset vaesust. Equileapi aruande järgi on kõige võrdsemate võimalustega ettevõtted kommunikatsiooni, finants- ja kommunaalvaldkonnas. Tehnoloogiasektorist jõudis TOP 200 edetabelisse 14% osalenud IT-ettevõtteist, mis on 11% parem tulemus kui eelmisel aastal. Kõige madalamate näitajatega ettevõtted on energia- ja tööstussektorist. Koguarvestuses paigutus Tieto 21. positsioonile. Järgmine edetabelisse pääsenud tehnoloogiavaldkonna ettevõte oli Salesforce, mis jõudis 64. kohale.

Edetabeli koostamisel võttis Equileap aluseks 19 kriteeriumit, sh vaadati soolist võrdsust juhtivatel kohtadel, karjäärivõimalusi soopõhiselt, palgalõhet, vanemapuhkust, värbamisstrateegiat, kehtestatud reegleid jne. Equileapi koostatud edetabel ja metoodika on kättesaadavad siin.

2015. aastal oli Tieto esimene IT firma maailmas, mis sai soolise võrdõiguslikkuse sertifikaadi juhtiva soolise võrdõiguslikkuse sertifitseerimise standardi EDGE järgi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456