Autor: Personaliuudised.ee • 1. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim töötervisega tegeleja on Rimi!

31. oktoobril toimus Kultuurikatlas Töötervise EXEX Otsustajafoorum, kus Rimi pärjati 13 nominendi hulgast töötervise aastaauhinnaga.
Foto: Joanna Jõhvikas

„Valisime Rimi selle aasta töötervise aastaauhinna vääriliseks, kuna Rimi pööras tähelepanu kõigile oma töötajatele üle Eesti, alates kontoritöötajatest kuni müüja-kassapidajateni,” lausus žüriiliige Confido erameditsiinikeskuse juht Kadi Lambot. „Rimi lähenemine on mitmekülgne ja organiseeritud, tähelepanu pööratakse nii teadlikkuse tõstmisele regulaarsetes terviseloengutes kui ka füüsilisele aktiivsusele, kus kontoris viiakse läbi võimlemispause ning kaupluse töötajaile tehakse pilatese trenne. Teame, et suurtel mitme asukohaga ettevõtetel on tervise edendamine keerukas, ning hindame Rimi ettevõtlikkust kõrgelt.”

„Oleme viimastel aastatel teinud töötervishoiuvaldkonnas suuri pingutusi, et pakkuda Rimi töötajaile parimaid võimalusi aktiivseks tööeluks,” sõnas Rimi personalijuht Kaire Tero. „Aastate jooksul on muutunud väga palju. Esiteks on juba töötajad ise teadlikumad sellest, kuidas hoida oma tervist töökeskkonnas ja olla füüsiliselt aktiivne. Inimese tervis on otseselt seotud sellega, kui palju ta ennast päeva jooksul liigutab – mida rohkem suudame oma töötajaid eri tegevustesse kaasata, seda tervemad nad on. Tänaseks oleme teinud tervislikke eluviise tutvustavat teavitustööd nii hästi, et kõikidest ühistest tervisepäevadest ja matkadest võetakse aktiivselt osa.”

Kaire Tero toob ühe näitena võimlemispausid kontoritöötajaile, mis oli paras väljakutse, kuna esialgu oli raske kõiki korraga kokku saada. „Kuna kontoritöö on istuv töö sundasendis, siis meie liikumisnõustaja teeb igal hommikul kontoritöötajatele hommikvõimlemist ja käib päeva jooksul läbi kõik toad, pannes töötajad võimlema. Suure kontori tõttu, kus töötab mitusada inimest, ei olnud see alguses lihtne, kuid praegu võimlevad kõik juba tublisti kaasa ja igapäevased võimlemispausid on üks tööpäeva osa. Ilusa ilmaga toimuvad võimlemispausid ka õues.”

„Lisaks töötervise aastaauhinnale tunnustati sel aastal meie tegevusi töötajate suunamisel aktiivse elustiili juurde ka Euroopas – nimelt jõudis Rimi Eesti üleeuroopalisel konkursil #beactive kolme parima hulka,” märkis Kaire Tero.

Töötervise aastaauhinna andsid välja sotsiaalministeerium, tööinspektsiooni portaal Tööelu, Confido eramedistiinikeskus, Viveo Health ning ettevõtte tervisepartner Juno.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456