Autor: Personaliuudised.ee • 12. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjad tunnustasid parimaid praktikante

Täna selgusid pidulikul tunnustamistseremoonial Eesti Tööandjate Keskliidu parimate praktikantide konkursi „Praktik Cum Laude“ tänavused võitjad.
Aleksandr Petrov, Kelly Vokk, Lauri Jõeäär
Foto: ARON URB

Parim praktikant kutsehariduse koolipõhises õppes on Aleksandr Petrov, kes läbis praktika Enefit Solutions AS-is ja kes õpib Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses metallitöötlemispinkide töötajaks. Parima praktikandi tunnustuse töökohapõhises õppes pälvis Kelly Vokk, kes läbis töökohapõhise kutseõppe Espak Paide OÜ-s ning kes õpib Järvamaa Kutsehariduskeskuses müüja-klienditeenindajaks. Parim praktikant kõrghariduse kategoorias oli aga Lauri Jõeäär, kes õpib Sisekaitseakadeemias politseiteenistuse erialal ja kes sooritas praktika Politsei- ja Piirivalveametis.

„Tööandjate jaoks on noortele reaalse töökogemuse võimaldamine ühelt poolt missiooniprojekt, teisalt aga hea võimalus leida uusi töötajaid,“ ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. „Konkursi hindamiskomisjonil oli valida hulga tublide noorte vahel ning võitja selgitamine polnud üldse mitte kerge ülesanne, eriti kõrghariduse kategoorias,“ sõnas ta.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on praktika hea võimalus enda arendamiseks nii osalejale kui tööandjale. „Praktika annab ettevõttele võimaluse oma organisatsiooni uuendada, praktikandile hindamatuid kogemusi ja tema õppeasutusele parema arusaamise sellest, mida tööjõuturul vaja on. Täna auhinnad saanud särasilmsed noored on just see eeskuju, mida Eestis praegu tarvis: inimesed, kes on valmis õppima, arenema ja oma kogemusi jagama.“

Tööandjate sõnul olid selleaastased praktikandid hästi ette valmistunud, suhtusid oma ülesannetesse tõsiselt, julgesid esitada küsimusi ning tulla välja ka oma ettepanekutega.

Parima praktikandi tunnustuse pälvinud õppurid said Estonian Business Schoolilt auhinnaks karjäärinõustamise ja võimaluse läbida omal valikul kursuse, mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu.

Eesti Tööandjate Keskliidu parima praktikandi konkursil „Praktik Cum Laude“ osales sel aastal 43 noort.

Kolmandat aastat korraldatavale konkursile said kandidaate esitada kõik organisatsioonid, kes pakkusid 2017. aastal praktika- või töökohapõhise õppe kohti.

Konkursi võitjad välja valinud hindamiskomisjoni kuulusid Eesti Tööandjate Keskliidu, Haridus-ja Teadusministeeriumi, SA Innove ja erialaliitude esindajad ning arvesse võeti ka „Praktik Cum Laude“ Facebook´i lehel toimunud avaliku internetihääletuse tulemusi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456