Autor: Personaliuudised.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kutsekoda tunnustas silmapaistvaid kutse andjaid ja pikaajalisi koostööpartnereid

Kutsekoda tunnustas aurahaga pikaajalisi kutsesüsteemi arendajaid ning tõstis esile erialaliite ja teisi kutseeksamite läbiviimise õigusega organisatsioone, kes on viimasel viiel aastal kutsetunnistusi laiemalt tutvustanud.
Foto: gualtiero boffi, Scanpix/Panthermedia

Kutsekoja juhatuse liikme Katrin Keremi sõnul on kutsesüsteemi 20. juubel õige hetk tänada järjepidevalt kutsesüsteemi arendada aidanud inimesi. „Tunnustamiseks asutasime Kutsekoja auraha, mille laureaadiks valime koostööpartnerid, kelle tegevus on olnud pikaajaline, aktiivne ja mõjutanud kogu kutsesüsteemi arengut. Lisaks otsustasime sel aastal tõsta esile kutse andjate tööd elualadel, kus kutsetunnistus on eraldi kvaliteedimärk,” lausus Kerem.

Kutsekoja auraha pälvisid pikaajalise järjepideva töö eest kutsestandardite ja kutseeksamite arendamisel Indrek Peterson ehituse, Toomas Tõnise spordi, Marika Merilai kaubanduse, Ants Sild infotehnoloogia, Jüri Kröönström kinnisvara korrashoiu, Heiki Meos inseneeria, Margus Pedaste hariduse ja Helge Alt puhastusteeninduse valdkonnast ning Olav Aarna kui pikaaegne kutsesüsteemi ideoloogiline eestvedaja.

Tunnustatud kutse andjateks valiti kutsetunnistuste silmapaistva populariseerimise eest Eesti Noorsootöö Keskus, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turvaettevõtete Liit, Eesti Ehitusinseneride Liit, Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE ning Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda.

Kõik tunnustatud organisatsioonid saavad oma kodulehele lisamiseks tunnustatud kutse andja kvaliteedimärgi. Kutse andjate tunnustamine toimub kolmandat aastat. Igal aastal valib Kutsekoda tunnustamiseks välja ühe aspekti kutse andmise protsessis.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456