11. märts 2020

Meremuuseumi kaks erakordset sündmuspaika

Oluline sündmus väärib olenemata külaliste arvust suure algustähega peopaika. Eesti Meremuuseumil on neid välja pakkuda koguni kaks – Lennusadam koos sada aastat tagasi rajatud vesilennukite angaariga ja keskaegne arhitektuuripärl Paks Margareeta, mis on peale suuremahulist renoveerimist taas avatud.
Lennusadam

Eksklusiivne Paks Margareeta

Võimsate müüride vahel ootab teid kerge ja hele interjöör. Paks Margareeta on peopaik väikesele seltskonnale. Külalisi saab võõrustada koge saalis, otse muuseumi tähteksponaadi, keskaegse laevavraki kiilu all. Teid ümbritsevad põnevad leiud ja interaktiivsed digilahendused. Koge saali mahub kuni 60 külalist ning kui appi võtta ka fuajeeala, saab kutsuda kuni 100 külalist.

Suvisel ajal saab sündmuseid tähistada ka katuseterrassil, kust avaneb lummav vaade merele ja Tallinnale. Katuseterrassil tunneb end hästi kuni 75-pealine seltskond.

Päevasel ajal on Paks Margareeta oma suurepärase asukohaga ideaalseks koosoleku või seminari pidamise kohaks. Muuseumi uue tehnikaga varustatud õppeklassid mahutavad 24 osalejat.

Grandioosne Lennusadam

Lennusadamas avaneb teil võimalus võõrustada külalisi ehedas veealuses maailmas ajal, mil muuseum on tavakülastajaile suletud. Teie jalgealuseks on merekaart ning kaaslasteks poid ja meremiinid, allveelaev Lembit ja vanim Eesti vetest leitud laevavrakk. Pea kohal, veepealsel tasandil hõljuvad purjekad ning kõrgustest leiab isegi vesilennuki.

Vesilennukite angaaris on põrandapinda ligi 5000 m2, mis võimaldab galaõhtusööke korraldada kuni 800 ja vastuvõtte kuni 1500 inimesele. Nutika ruumiplaneeringuga saab end siin võrdselt hästi tundma panna ka 300- ja 30-inimeselise seltskonna.

Kui on soov merele veelgi lähemale pääseda, siis kuni 20 külalist võib viia õhtustama hoopis Lennusadama jahisadamas seisvale aurik-jäämurdjale Suur Tõll.

Mõlemas muuseumis saab oma sündmuse veelgi sisukamaks ja meeldejäävamaks teha, pakkudes külalistele võimalust enne programmi algust vaadata ringi püsinäitusel iseseisvalt või giidiga.

Iga sündmus on võimalik muuta omanäoliseks valgus- ja videolahendustega ning showprogrammiga. Müstiline atmosfäär saab seda vaid toetada!

Kontakt: [email protected], tel. 529 1392, meremuuseum.ee

Geri Rauk, Eesti Pank
Paks Margareeta on uuenduslik ja põnev muuseum, mis lisaks huvitavale väljapanekule pakub põneva keskkonna ürituste korraldamiseks. Lisaboonuseks on hea asukoht linna südames ning nutikas ajaloolise maja sidumine moodsa muuseumikeskkonnaga. Alati positiivne meeskond on abiks nõu ja jõuga.
Katre Kahre, Jolos
Ikka leidub veel inimesi, kes ei ole Lennusadamas käinud ja julgen öelda, et see avaldab kõikidele muljet. Kuna ruumi deko ja atmosfäär juba loodud, tähendab see rahalist säästu võrreldes mõne tühja blackboxiga. Sealjuures ei tasu üldse peljata, et tegemist on mereteemalise muuseumiga. Antud keskkond võimaldab korraldada väga erineva ampluuaga üritusi alates lastele mõeldud jõulupidudest, lõpetades konverentside ja pidulike galaõhtusöökidega. Lennusadamas on võrdlemisi lihtne üritusi korraldada, kuna koht on juba aastaid avatud olnud ja igasugused nurgad, mis uue koha avamisega kaasa käivad, juba maha lihvitud. Reeglid, millal ja mida muuseumis teha tohib, on selgelt kirja pandud, mistõttu saab nendega juba ürituse planeerimise faasis arvestada.
Marko Lõhmus ja Neeme Kari, HYPE-LAB OÜ
Miks minna Lennusadamasse kohale uuesti? Lennusadama kasuks räägib logistiliselt hea ligipääs, mahutavus, lahke ja paindlik majarahvas, inspireeriv keskkond. Just viimane kaalub sageli üle argumendid mõne muu asukoha puhul. Maja ise, selle atmosfäär ning vibe on oluline lisaväärtus. Samuti väliterritoorium ja selle piirnemine rannajoonega. HYPE hinnang on üksmeelne ning siiras – tegemist on jätkuvalt ühe vägevama kohaga Põhja-Euroopas. Meil on põhjust olla rahul ning uhke, et eestlaste visadus ja ajalugu on omal moel jäädvustatud Lennusadamas ning meile on antud võimalus seda kasutada eriliste sündmuste korraldamiseks.
Avo Hein, R & Reede Üritusturundus- agentuur
Üks olulisim pluss on Lennusadama mahutavus. Ega just ülemäära palju selliseid ruume Tallinnas ega mujal Eestis pole, mis oleks valmis vastu võtma 600+ külalist. Lisaks ainukordsele arhitektuurile ja ekspositsioonile on ruum väga kõrge ja mitmetasapinnaline, mis loob hulga võimalusi programmi ülesehitusel/paigutusel jne. Lennusadamas üritust korraldama hakates peab arvestama sellega, et tegu on igapäevaselt tegutseva muuseumiga, mis seab ajalised piirangud. Keerukas akustika sunnib korraldajaid kaalutletult läbi mõtlema, kes ja kus esineb, kuid meil on õnnestunud ka see heliline pool ideaalilähedaseks saada.
Raivo Vilbaste, Lions Europa Forum 2019
Lions Europa Foorumi korraldamiseks Tallinnas 2019 oktoobris oli Lennusadam ideaalne koht, et näidata foorumit külastanud 56 riigi esindajatele meie julgust ja uudsust teha teistmoodi kui eelnevatel aastatel. Et meie ürituse formaat nägi ette 100% lauateenindust ja kindlaksmääratud istekohti, saime arvestada Lennusadama eelneva kogemusega. Eesmärgiks sai galaõhtu 700-1000 külalisele. Lisaks pidid ära mahtuma toitlustaja tagalad, köögiplokk, esinejate lava ja loomulikult ka võimalus tantsu lüüa. Lennusadam aitas omaltpoolt igati kaasa ja pakkus erinevaid võimalusi, kuidas kõik ära mahutada. 850 külalist jäid ülimalt rahule meie valikuga korraldada õhtusöök Lennusadamas. Teadaolevalt oli see suurim külaliste arv, mis on Lennusadamas lauateenindusega organiseeritud. Kui keegi küsib soovitust, siis Lennusadam oma unikaalsuses on kindel valik ja meie poolt kindlasti soovitatud, koostöö sujus väga hästi ilma igasuguste tõrgeteta.
Janne Klooren, Stiilikanal
Lisaks ruumimahukusele on Lennusadam üks meie maamärke, põneva ajalooga kultuuurimälestis, mis avab ürituskorraldajale laialdased võimalused seda asukohta oma ürituse iseloomuga siduda. Peaasi, et fantaasiat jätkub. Akustika leiab asjatundliku helipartneri abil alati lahenduse. Kuna tegemist on muuseumiga, siis päevasel ajal seal toimetada ei saa. Väga suur pluss on, et Lennusadama ruumides saab korraldada sündmusi hilise kellaajani nii, et see ei segaks ümberkaudseid elanikke. Minule kui nõudlikule ürituskorraldajale on ääretult oluline ka Lennusadama, kui rendileandja meeldiv ja korrektne suhtlus. Alati on kõik vastused, sisendid ja tingimused ning lepingud laekunud kiirelt ja valutult. Lisaks leitakse alati aega, et minu ja minu partneritega kõik vajalkud nüansid läbi käia, olenemata sellest, kui ajamahukaks see teinekord võib kujuneda.
Karl Alfred Baumeister, Merevägi
Mereväe 100. aastapäeva õhtuse vastuvõtu koha osas langes korraldajate valik häälekalt meremuuseumi kasuks Lennusadamas. Väeliigis teenivate kaitseväelaste hinnangul ei oleks olnud väärikamat kohta. Muuseumi siseala aitab just sobivat ja toetavat olustikku luua, et kõik harmoneeruks. Muuseumis laiuv mereteemaline väljapanek toetas suurepäraselt meie temaatikat, eriti arvestades, et väljapaneku hulgas on ka Mereväe abil valmisseatud eksponaate. Lennusadama töötajaskond oli aastapäeva korraldamise protsessis vastutulelik, toetav ning ka külalised jäid üritusega väga rahule!

Fotod: Eesti Meremuuseum, Kaupo Kalda, Hendrik Osula, Eiko Lainjärv

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456