Autorid: Eliisa Matsalu, Gregor Alaküla • 2. mai 2024

Olukord restoraniäris: “Kui kokad hakkavad tööd otsima, on jama käes!”

Eriti kehv on olukord siis, kui tööd otsivad juba ka kokad, kes on töötanud Michelini tärniga restoranides, kirjeldab Lahepere Villa perenaine Helen Vihtol.
Kui mõni aasta tagasi oli restoranidesse vaat et võimatu töötajaid leida, siis nüüd on olukord muutunud.
Foto: AFP/Scanpix

Just selline olukord praegu käes ongi, rääkis restoranipidaja Helen Vihtol Äripäeva raadio saates “Turismitund”. Ta ütles, et neist Eesti restoranidest, kes said 2022. aastal esimesed Michelini tunnustused, on tänaseks neli oma uksed sulgenud. “Michelini tunnustus peaks ju turunduslikult juba ise töötama,” sõnas ta. Vihtol märkis, et kui viis aastat tagasi oli väga keeruline restoranidesse töötajaid saada, siis tänaseks on tuuled pöördunud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456