Autor: Indrek Mäe • 21. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anu Välba: Tublisti rutiinset tööd tehes rikkust ei paista.

Just nii arvas reedel toimunud ja pooltuhat investorit kokku toonud investor Toomase konverentsil päevajuht ja ajakirjanik Anu Välba.
Anu Välba
Foto: Tanel Meos

"Intervjueerisin hiljuti Rain Lõhmust ja küsisin temalt, kuidas ikkagi rikkaks saada," alustas Välba. "Jõudsin järeldusele, et rutiinset tööd tublisti tehes rikkust kohe kindlasti ei paista, seda võin ka oma kogemusest kinnitada," sõnas Välba.

Uju vastuvoolu

Välba sõnul tabab edu neid, kes julgevad teha midagi teisiti. "Tuleb ujuda vastuvoolu, teha midagi teisiti sellest, mida teised ei tee," rõhutas ta. "Ja alati on variant teha midagi teisiti võrreldes sellega, mida mass teeb," lisas ta.

Veel tõi Välba välja, et haridusest rikkaks saamiseks ainuüksi ei piisa. "Õppejõud ülikoolis rõhutavad, et tuleb palju õppida," rääkis Välba. "Tegelikkuses on teadmised vaid olulised ühe kolmandiku ulatuses ning kaks kolmandikku rikkusest toob õnn – õnne osatähtsust ei tohi me keegi alahinnata," parafraseeris ta Lõhmust.

Välba tõi näiteks PRFoodsi juhatuse esimehe Indrek Kasela, kes oma tegevuses armastab vastuvoolu ujuda ja on tänaseks ka edukas.

Viimaks meenutas Välba naljatledes möödunud aastasel investor Toomase konverentsil Jan Uuspõllu peetud ettekannet, kust selgus, et nõid Nastja soovitab kanda edu saavutamiseks rikaste inimeste riideid ja mis eesmärgil Uuspõld siis ka Urmas Sõõrumaa kampsuni konverentsil ringi käima lasi. "Vaatasin igaks juhuks Nastja nõuannet ka aastaks 2019 – seekord soovitab ta rikkuse saavutamiseks osta punase rahakoti," naljatles Välba. "Sinna läheb raha ainult sisse ja välja enam ei tule."

* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456