Autor: City Keeltekool • 13. jaanuar 2023

Anna endale võimalus õppida uuel aastal selgeks uus keel!

Uusaastalubaduste andmine on täies hoos ja miks mitte anda endale 2023. aastal võimalus areneda! Uue keele rääkimise oskus ei jookse kunagi mööda külgi alla. City Keeltekoolis on võimalik õppida 18 keelt ja seda nii Tallinna südalinnas asuvas kaunis kontoris kui ka veebi teel.
City Keeltekooli juhatuse liige Britta Tamverk

City Keeltekooli juhatuse liikme Britta Tamverki sõnul pakub ettevõte õppimisvõimalust väikestes, alla 10-liikmelistes gruppides ning võimalus on valida ka individuaalõppe kursused. „Sel aastal on plaanis ka mitmed uued põnevad projektid. Näiteks tahame käima tõmmata keelekohvikud, mis annavad võimaluse huvilistel koguneda ning omavahel vabas vormis suhelda,“ kirjeldab Tamverk, kes toimetab ettevõttes ise eesti, norra ja rootsi keele õpetajana.

Millise suunitlusega kursused teil on?

Õpetame nii äri- ja tööalast keelt kui ka tava- ning suhtluskeelt. Kõik kursused keskenduvad õpilaste vajadustele ning koostatud just nende eesmärkidest lähtuvalt. Oleme juba üle 10 aasta teinud koostööd töötukassaga, seega oleme hästi välja töötanud erinevad tööalased kursused nii online’is kui ka koolis kohapeal õpetamiseks.

Õpetajatel on erialane kõrgharidus ning aastatega on tekkinud töökogemus erinevate valdkondade õpetamisel (nt kinnisvara, kindlustus, meditsiin, rahandus jne) ning native speaker’ite puhul me teame, et neil on väga head teadmised erinevatest töökultuuridest ja tavadest, mida lisaks keelele veel õpetada. Seepärast on meil juba aastaid väga populaarsed olnud inglise keele kursused, eriti just tööalase suunitlusega ning kõrgemale tasemele (B1-C1 tasemele).

Samas viimastel aastatel on meilt ka rohkem küsitud eesti keele kursuseid nii inglise kui ka vene keele baasil ukrainlastele ja venelastele ning ka erinevate suurettevõtete töötajatele, nagu näiteks IT-ettevõtted, pangad, tehnoloogiafirmad.

Antud kursuste eesmärk on sooritada eesti keeles tasemeeksam või omandada eesti keel piisaval tasemel, et suhelda töökaaslastega ning aru saada lihtsamatest tekstidest ja integreeruda paremini Eesti ühiskonda.

Kui suured on teie grupid?

Meie grupid on mõistlikult väikesed, mis tähendab, et keskeltläbi on meie gruppides 4–6 inimest, erandkorras kuni 10. Pakume samuti individuaalõpet neile, kel on grupis keerulisem õppida, kas siis ebaregulaarse töögraafiku tõttu või sooviga omandada õppematerjal kiiremini või lähtuda teemadest, mis on õppija jaoks olulised omandada.

Millises vormis te keeli õpetate?

Viimase kolme aasta jooksul alates veebruarist 2020 oleme COVIDi tõttu rohkem ja rohkem liikunud veebi. Alguses oli kohanemine keeruline, kuna online-tunnid ei olnud õpetajate jaoks tavaline õpetamiskeskkond. Nüüd on paljud õpetajad aga harjunud sel viisil isegi paremini õpetama, kuna online avab mitmed lisavõimalused.

Näiteks tahvlina oleme kasutanud kas Zoomi ja Teamsi tahvleid või siis Google docsi, kuhu õpetaja saab lihtsalt kogu õppematerjali üles laadida, omalt poolt veel ülesandeid juurde lisada ning uued sõnad üles märkida selliselt, et kui keegi tunnist puudub, siis on tal alati võimalus külastada antud faili, et näha, mis teemad ja uued sõnad said eelmises tunnis läbitud. Samuti annavad online-õpetamiskeskkonnad võimaluse tunde lindistada, kui kõik tunnis osalejad sellega nõus on.

Aga need, kes ei soovi online’is õppida, kas neile on ka võimalusi?

Õpilased, kes ei soovi online’is õppida, on oodatud meie uutesse koolitusruumidesse Tallinna südalinnas, mis asub SEB pangahoone kõrval, Stockmannist üle tee. Kõik klassiruumid on varustatud õppimiseks vajaliku tehnikaga. Näiteks on meil interaktiivsed tahvlid ja seega võimalus vaadata õppevideoid ning kirjutada-joonistada tahvlile ja seda omakorda otse arvutisse salvestada.

Koolis kohapeal õppimine annab võimaluse õppida keelt mänguliselt – kuna meil on piisavalt ruumi, saame füüsiliselt õppimise eesmärgil ringi liikuda. Meie kontor on samas ka väga hubane ja kodune ega tekita külma ja kalgi kooli tunnet. Õpilastel on võimalus meie köögis teha kohvi- ja teepause ning soojemal ajal nautida lõunapausi meie suurel väliterrassil.

City Keeltekooli uued koolitusruumid Tallinna südalinnas toetavad igati õppekeskkonda, mis arvestab tänapäevase kiire elutempoga ning tööelu ja pereelu ühildamisega (Fotod: City Keeltekool)

Kas teie koolis on veel lisavõimalusi, mida kliendid võiksid teada?

Meie koolis on ka lastele mõeldud ruum, nende vanemate laste jaoks, kel puudub võimalus lapsi jätta koju või hoidjaga. Siinkohal tahaksingi julgustada vanemaid kaasa võtma lapsi, kes saavad samal ajal mängida kõrvalruumis mänguasjadega või joonistada interaktiivsele tahvlile või vaadata niisama multikaid.

Lastele mõeldud ruum asub kolme koolitusklassi vahel ja kõikidest ruumidest avab läbi klaasseina vaade ruumile, kus lapsed on. Seega saab vajadusel lapsel läbi klaasseina silma peal hoida. Meie kool toetab õppekeskkonda, mis arvestab tänapäevase kiire elutempoga ning tööelu ja pereelu ühildamisega, seega kõik on teretulnud.

Kes on teie õpetajad?

Meie õpetajad töötavad nii Eestis kui ka välismaal. Neil on kas erialane kõrgharidus või vastav koolitus selleks, et õpetada keeli. Veebi teel õpetamine on andnud meile võimaluse leida erinevaid eksootiliste keelte õpetajaid ning olulisel määral täiendanud meie meeskonda. Meie õpetajad saavad pidevalt õpilastelt väga head tagasisidet ning see annab meile ka julgust neid soovitada.

Millised on tulevikuplaanid?

Nüüd, mil COVID on natuke rohkem tagaplaanil ning on võimalus taas silmast silma kohtuda, siis on meil plaanis peagi alustada ka keeleklubilise tegevusega. Avame nii-öelda keelekohvikud, mis annavad võimaluse huvilistel koguneda ning omavahel vabas vormis suhelda.

Samuti on plaanis lastele rohkem kursusi korraldada, kuna me asume tegelikult mitme kooli keskel ning osa meie õpetajaid on spetsialiseerunud ka laste õpetamisele.

Loomulikult on neid tulevikuplaane veel ja veel, aga teeme kõike samm-sammult ning anname sellest teada siis, kui on esialgsed plaanid täide viidud.

City Keeltekoolis saab õppida 18 keelt:

• eesti

• inglise

• vene

• soome

• rootsi

• norra

• taani

• poola

• saksa

• prantsuse

• itaalia

• portugali

• hispaania

• hollandi

• korea

• hiina

• türgi

• araabia

Vaata ka citykeeltekool.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456