1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õuesõppevõimalused Eestimaal

Ilusad ilmad lausa kutsuvad õue ja tõepoolest - miks mitte kasutada niigi nappi suveaega targasti ja korraldada oma koolitus väljaspool ettevõtte ruume. Õige koha valikul tuleb appi Seminariruum.ee juht Ann Vainlo, kes on sobivate paikade leidmise lihtsustamiseks pannud kokku toreda ülevaate õuesõppevõimalustest üle Eesti.

Õuesõpe saavutab järjest enam populaarsust. Kas teate, miks? See on seotud inimeste vajadusega väljuda aeg-ajalt inforägastikust ja rutiinist. Õuestegevused ja liikumine on kasulikud igakülgsele harmoonilisele arengule. Kuhu meeskonnaga minna? Allpool toome välja mõningaid võimalusi Põhja-, Lõuna-, Ida- ja Lääne-Eestis.

Õueseminari kohad Põhja-Eestis

Aurik Katharina– tõenäoliselt parima vaatega seminariruum ja restoran Tallinnas – alati ilusad vanalinna tornide vaated! Sobilik kuni 200 inimesele.

Raudsilla Harjumaal – püstkodade kodu, kus suurimasse püstkotta mahub kuni 200 inimest, nii et ilmarisk on kõrvaldatud.. Murumätast jagub aga ka Eestimaa suurima firma töötajate jaoks. Raudsillal on olemas kõrgseiklusrada ja katapult zipline. Soovi korral saate kätt proovida erinevates käelistes tegevustes nagu seebi viltimine, unenäopüüdjate valmistamine, spaatoodete valmistamine jpm. Raudsillal on kombeks öelda, et kõik on võimalik!

Mihkli-Salu puhkemaja Raplamaal – kõrval asuvasse hiiekohta on ehitatud laululava, kus võimalik energiast pakatavas kohas mõtteid jagada, koolitada ja külakiigel kiikuda ning õuekeskkonda täiel rinnal nautida!

Tallinna lauluväljakut teab igaüks, aga et seal on mõnus piknikuplatsidel ka õuesõpet teha, seda teavad vaid vähesed? Vaata ise!

Vanamõisa vabaõhukeskuses Tallinna külje all Sauel saate mõnusalt muruplatsil õppida, unistada ja ilmariski korral katuse all pugeda.

Kallaste turismitalu Harjumaal Padisel pakub õuesõppe jaoks kaminaga suvesaali kuni 100 inimesele või Kalju-Lava, looduslikku mäenõlva, kuhu mahub istuma suisa 1000 inimest. Teist sellist kohta Eestimaalt naljalt ei leia!

Eramu Nõmmel – kui teil on vaja kohta, kuhu ka lapsed kaasa vaja võtta, siis sobib see koht suurepäraselt, sest siin on lapsed hoitud ja vanemad saavad rahulikult oma tegemistele keskenduda.

Õueseminari kohad Lõuna-Eestis

Piusa koopad on teada kui Eestimaa kõige pehmem liivaparadiis ja nahkhiirte lemmikelupaik. Kas teate, et sel suvel on plaan korraldada liivakarjäärides teatrietendus ja neid tingimusi saab kasutada ka mõnusa õuesõppe korraldamiseks?

Mooste mõisa park ootab teid Tartu ja Räpina vahel. Mooste mõisa võib kindlasti nimetada Eestimaa üheks suuremaks mõisakompleksiks. Mooste inimesed on väga tegusad, sestap pole ka imestada, et tegevust saate valida käsitöökojas, restauraatorite kojas, veskiteatris, rahvamuusikakoolis, vanaajamajas, taaskasutuskojas, villakojas või viinavabrikus. Ilmariski maandab Mooste Folgikoda – üks Lõuna-Eesti suurimatest saalidest, mõeldud kuni 500 inimesele.

Viljandi laululava – modernne uus lauluava on super koht suuremate õueseminaride korraldamiseks, sest statsionaarseid istekohti jagub 1000 inimesele. Kui seltskond väiksem, leiab toredaid kohti ka lossimägedest.

Järveveere puhkekeskuses Võrtsjärve ääres on majade vahele  ehitatud korralik katusealune, kuhu mahub lahedasti ka 200 inimest istuma. Töise päeva lõpetuseks leiab hulgaliselt tegevusi nii vee kui ka maa peal.

Õueseminari kohad Ida-Eestis

Narva linnuse põhjaõu mahutab ka 3000-pealise seltskonna lahedasti ära. Kaitsekindluses korraldatud üritustel on tugev ajalooline mõju, mis ainult aitab uutel mõtetel ja tegevustel kinnistuda.

Kiviõli seikluspark – 100-ruutmeetrine terrass mahutab kuni 100 inimest, ilmariski korral saab põgeneda siseruumidesse. Päeva saab lõpetada ka kõige pöörasemate seiklustega või siis hoopis rahulikult tööstusmaastikul matkates.

Õueseminari kohad Läänes-Eesti

Ojako puhke- ja koolituskeskus Pärnumaal ootab teid korraldama seminare, koolitusi ja nõupidamisi koos meeldiva lõõgastuse ja maitsva toiduga. Õues on olemas katusealune basseini ääres ja peotelk, kuhu mahub pea 150 inimest. Meri ja rannaäärne loodus pakuvad hingele alati kosutust.

Teeristi Villa Noraootsis ootab õue peale või suisa suurde laohoonesse erinevaid üritusi korraldama. Keskkond on mõnusalt privaatne. Päeva saate lõpetada jalgrattasõidu või lohesurfikoolitusega.

Altmõisa külalistemaja Läänemaal ootab teid ilusa õuealaga või kui sadama hakkab, siis ka suure saali ja raamatukogunurgaga. Majutus mugavates kahestes tubades, lisavoodi võimalus. Majas 12 tuba ja toit on selle maja kirg!

Grand Rose spaa Saaremaal üllatab meeldiva siseõuega, kus mõnus õuesõpet korraldada, sest õu on piiritletud majaseintega, mistõttu külm tuul sinna juba naljalt ei küündi.

Vaata veel võimalusi Seminariuum.eu lehelt, kus täpsemas otsingus saab valida just õues asuvaid kohti!

Autor: Ann Vainlo, Pidupäev.ee ja Seminariruum.ee juht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456