Autor: Personaliuudised.ee • 29. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab 30 000 töövõimetuspensionäri teavitamine töövõimereformist

Foto: pixabay.com
Tänasest hakkab sotsiaalkindlustusamet saatma teavituskirju töövõimetuspensionäridele ja puudega inimestele, kelle korduvekspertiisi tähtaeg saabub 2017. aastal. Töötukassa alustab 1. juulil töövõime hindamist esmakordsetel taotlejatel, alates 1. jaanuarist 2017 ka korduvekspertiisi taotlejatel. Töövõimetuspensionäridel, kelle korduvekspertiisi tähtaeg on 2016. aastal, tuleb jätkuvalt pöörduda sotsiaalkindlustusametisse.

Sotsiaalkindlustusamet alustab personaliseeritud ja tähitud kirjade saatmist alates 29. juunist. Kokku saadetakse kuni 2016. aasta lõpuni välja enam kui 30 000 kirja, milles teavitatakse, millal ja kuhu peaks pöörduma, kui inimene soovib hinnata oma töövõimet või tuvastada puude raskusastet.

Sotsiaalkindlustusameti ekspertiisi ja sotsiaaltoetuste üksuse juhi Merlin Murumetsa sõnul saavad teavituskirja kõik need inimesed, kellel on tuvastatud püsiv töövõimetus ja puude raskusaste ning kellel on korduvekspertiisi tähtaeg 2017. aastal. „Mõistame, et tähitud kirja kättesaamine on nii mõnelegi inimesele keeruline, kuid siiski on meie palve inimestele, kelleni jõuab teave sotsiaalkindlustusametilt saabunud tähitud kirjast, sellele kindlasti järele minna,” lisas Merlin Murumets.

1. juulist kuni 31. detsembrini saavad töövõime hindamist ja puude raskusastme tuvastamist taotleda ühistaotlusena vaid need inimesed, kellel ei ole varem püsivat töövõimetust hinnatud. Alates 1. jaanuarist 2017 saavad kõik pöördujad töövõime hindamist ja puude raskusastme tuvastamist taotleda ühistaotlusena, esitades korduvekspertiisiks taotluse töötukassale või sotsiaalkindlustusametile. Korraga saab esitada taotluse töövõime toetuse ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuse määramiseks.

Töövõimet hindab taotluse ja terviseandmete põhjal ekspertarst, kelle arvamuse põhjal teeb töötukassa otsuse taotleja töövõime kohta ning sotsiaalkindlustusamet tuvastab selle arvamuse ja otsuse põhjal puude raskusastme. Hindamise eelduseks on pere-, eri- või töötervishoiuarsti külastamine. Kindlasti tuleb arsti teavitada pöördumise põhjusest, milleks on  töövõime hindamise taotlemine.

Allikas: Sotsiaalkindlustusamet

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456