3. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV peab olema 10 sekundiga haaratav!

Elisa personalijuht Kaija Teemägi
Tööellu sisenemise oluliseks alustalaks on lihtsasti loetav CV, mis annab värbajale juba esimestel sekunditel aimu kandidaadi tugevustest ja senistest tööalastest kogemustest.

Elisa personalijuht Kaija Teemägi annab nii tööellu sisenejatele kui ka tööturul juba aktiivsetele inimestele nõu, mida tuleks oma elulookirjelduse juures kindlasti arvesse võtta. „Hea CV koostamine võib olla raske väljakutse, pidades silmas just seda momenti, et värbajad kulutavad elulookirjeldustele kõigest loetud sekundeid,” märkis Teemägi ja andis juhiseid, mida tasuks silmas pidada, kui CV-d koostatakse.

CV peab olema 10 sekundiga haaratav, tasub mõelda, et elulookirjeldus võiks olla kui hea liftikõne,” kirjeldab Teemägi:

töökoha ja ametinimetuse juurde märgi alati 3–5 lausega, mis oli sellel ametikohal peamine vastutusala ja väljakutsed;väldi pikki loetelusid koolituste ja täiendõpete kohta, vaid koonda need paari lausega, ülevaatlike teemadena enda CV-sse. Soovitan ka hariduse ja täiendkoolituse lõigu jätta elulookirjelduse lõppu ja alustada kohe viimatiste töökogemustega;nimeta tegurid, mis ilmestavad kõige enam, millist kasu sa tööpakkujale tood ehk mis on sinu konkurentsieelis;Ära kunagi lisa CV-le fotot, mis on välja lõigatud mõne meeleoluka ürituse pildilt või tehtud kodus diivanil.

Kaija Teemägi lisas, et elulookirjeldus ei tohiks olla ainult faktide üleslugemine, vaid see on läbimõeldud, lühike, samas konkreetne ülevaade, milles tuuakse välja tegurid, mis ilmestavad kõige enam, miks just sina ja millist kasu tööpakkujale tood.

„Põhjus miks ma ütlesin hea CV kohta liftikõne, on lihtne. Täpselt nii palju aega kulubki ühelt korruselt kõrgemale jõudmiseks ja nagu öeldud, värbaja ei kuluta lugemisele palju aega, vaid oluline peab olema kohe kandideerija juures märgatav,” rääkis Elisa personalijuht näpunäidetest, mida CV koostamisel arvestada.

Autor: Kaija Teemägi, Elisa personalijuht

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456