27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur osa juhtimisest takistab töö tegemist

Raimo Ülavere möödunudaastasel koolituskonverentsil
Foto: Raul Mee
Tänapäeva juhid püüavad aina rohkem leida metoodikaid, et pealkirjas mainitud väljaütlemine ei vastaks tõele.

9. novembril toimub juba kuuendat korda Pärnu Konverentside Koolituskonverents 2017, kus ligi 40 koolitajat viivad läbi 30-minutilise näidiskoolituse. Konverentsil on kuus paralleelsaali ehk töötuba (juhtimine, meeskonnatöö, turundus ja teenindus, enesejuhtimine, efektiivsuse juhtimine ning Äripäeva Akadeemia 10). Tutvustame oma lugejatele järk-järgult kõikides töötubades toimuvat – järg on jõudnud juhtimise töötoa kätte, mida juhib Raimo Ülavere.

"Suur osa sellest, mida me kutsume juhtimiseks, tegeleb sellega, et takistada inimestel töö tegemist, ütles Peter Drucker, üks suurtest juhtimismõtlejatest juba aastaid tagasi. Ehkki tänapäeval kehtib öeldu organisatsioonides toimuva pea sama hästi kui toona, on siiski asutud aktiivselt otsima metoodikaid, arendama juhtides oskusi, mis ühelt poolt takistaks inimesi vähem ja teiselt poolt aitaks kaasa parema tulemuse saavutamisele," kirjutab Raimo Ülavere. Selleks, et Eesti ettevõtete juhid oleksid targemad ja paremad, oleme Koolituskonverentsil loonud juhtimise töötoa.

Töötoa avaettekande teeb töötoa juht Raimo Ülavere, kes räägib teemal, miks vähem juhtimist tähendab paremat juhtimist. Koolitustel, konverentsidel ja raamatutes räägitakse juba ammu uutest juhtimisvõtetest ja teooriatest. Ometi ütlevad küsitlused ja uuringud, et töötajate tulemuslikkus, rahulolu töö ja eneseteostusega on püsinud üsna samal tasemel. Neid kaht fakti kõrvutades võiks öelda, et eestvedamise õpetamine, juhtide koolitamine on lihtsalt öeldes läbi kukkunud. Raimo aitab leida vastused küsimustele, mis on need asjad, mida juht päriselt saab töötajate ja töö tulemuslikkust silmas pidades mõjutada ja kuidas seda teha. 

Järgmisena räägib Elar Killumets sellest, kuidas üks minut juhi aega kuus tõstab tulemuslikkust minimaalselt 16%. Elar ütleb, et keskkond otsustab kõik. Kui Edwards Demingil paluti tema pika karjääri lõpus teha kokkuvõte, kus olid ettevõtete efektiivsuse põhilised väljakutsed, oli tema vastus lühike: 92% juhtudest juhtimissüsteemides ja 8% juhtudest töötajates. Või nagu ta naljatades ütles, et pole teada ühtegi ettevõtet maailmas, kes oleks turult kadunud kehvade töötajate tõttu. Koolituskonverentsil vaatame koos Elariga tulemusliku keskkonna loomise üht lihtsat, aga tõhusat juhtimismustrit, mis kulutab juhi aega üks minut kuus, aga on mõnel juhul suurendanud tulemuslikkust isegi 53%. Igal juhul: alla 16% pole Elar Killumets näinud. 

Ennelõunane viimane esineja on Leena Pennanen, kes räägib juhtidele teadvelolekust ehk sellest, kuidas luua juhtimiseks ruumi.

Toimub 9. novembril Tallinnas

Koolitajate ja koolitusjuhtide kohtumispaik!

40 koolitajat

6 paralleelsaali

Vaata lisainfot SIIT.

Pärastlõunal jätkab Indrek Saul, tema teemaks on müügikasvu strateegia loomine koos meeskonnaga. Indreku sõnul luuakse kasvustrateegia tihti kitsas ringis – tippjuhtide või osakonnajuhtide tasandil – ning seejärel püütakse see ülejäänud meeskonnale maha müüa. Indrek usub, et juhul, kui tulemusi ei saavutata, on viga selles, et meeskonnal ei teki ühtset arusaama sellest, kuhu peaks ettevõte välja jõudma. Müügikasvu strateegia loomise seisukohast ei ole kesksed isikud mitte tippjuhid, vaid kogu meeskond. Indrek räägibki just sellest, miks peaks strateegia kogu meeskonnaga looma ja kui seda tehakse, mis ettevõttes seejärel juhtuma hakkab. 

Jätkab Haide Antson, kes räägib inspireeriva või arendava juhtimiskultuuri loomisest organisatsioonis. Tänapäeval mõistetakse juba sageli, et töötajate iseseisev mõtlemine ja tegutsemine on vajalikud, kuid see kõik vajab teistsugust töökeskkonda ja –kultuuri.  Kahjuks toimib enamik organisatsioone endiselt hirmu paradigmas, mis kõike eespool nimetatut pigem pärsib. Uued väljakutsed nõuavad rohkem kui kunagi varem hirmuvaba, laiemat tähendust loovat ja usalduslikku töökeskkonda. Sellise keskkonna loomisel ei piisa ainult (juhtide) koolitamisest, mis kahjuks on kõige levinum ja sageli ka peamine abivahend, millelt oodatakse omamoodi imet. Enamasti tulutult. Töötoas tuleb juttu sellest, mis toetab õnnestumist ja mis soodustab läbikukkumist inspireeriva ning arendava juhtimis- ja organisatsioonikultuuri loomisel. 

Juhtimise töötoas lõpetab päeva Klaas-Jan Reincke, kes räägib sellest, kuidas päriselt inimestesse investeerida. Enamik ettevõtteid põletavad raha, sest nad ei oska inimestesse investeerida. Palju kulutatakse ettevõte motivatsioonipakettidele, sporditeenustele ja suvepäevadele, kuid kui tulusad need investeeringud on. Kas tööjõu voolavus, tootlikkus, kasumlikkus jne ületavad soovitud taset? Klaas-Jan Reincke räägib tõhusamast ja tõenduspõhisest viisist nende eesmärkide saavutamiseks: tööelamusse investeerimisest ehk töödisainist.

Autor: Jana Jukina, Pärnu Konverentsid

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456