2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maximas on tööl 66 pühadeabilist

Maxima pühadeabilised Anastassia, Veronika ja Kristina.
Foto: Maxima Eesti
Vana-aasta lõpul ja uue aasta alguses on üle-Eesti Maxima kauplustes abiks 66 pühadeabilist, kes on tulnud tööle just selleks perioodiks, aitamaks tagada kiirel ajal klientide parimat teenindamist. „Leian, et pühadeabiliste projekt on hea võimalus alustada oma tööalast karjääri. See annab võimaluse teha kõiki kaupluses vajalikke töid ning aitab tulevikus soovi korral end juhiks üles töötada,” kõneles Veronika Karpenkova, kes töötab pühadeabilisena Maardu kaupluses Maxima XX.

Detsembris ja jaanuari alguses töötavad Maxima kauplustes Tallinnas, Pärnus, Tartus, Narvas, Maardus, Sillamäel ja Võrus kokku 66 inimest, kellest 51 on kuni 18-aastased noored ja 15 eri vanuses täiskasvanud. „See on noortele hea võimalus oma esimene töökogemus ja töötasu saada. Meile on kiirel pühadeajal iga lisa kätepaar teretulnud,” ütles Maxima Eesti personalijuht Kristiina Kangur.

Maardu Maximas on sel pühade ajal abiks koguni kolm noort inimest: Anastassia, Veronika ja Kristina. Nad kõik töötavad saaliteenindajatena ja nende peamiseks ülesandeks on täiendada riiuleid vajamineva kaubaga.

„Mulle on Maximas pühadeabilisena töötamine huvitav kogemus, mis ei ole kuidagi raske, kuna kolleegid on vahvad ja töö ise vaheldusrikas,” nentis Anastassia. Tema ema on vägagi selle poolt, et tütar koolivaheajal omale ise taskuraha teenib. „Noort inimest peab iseseisvaks eluks ette valmistama juba varakult, ei saa ju niimoodi olla, et kui noor saab 18-aastaseks, siis peab ta kuidagi ise äkki hakkama saama. Palju mõistlikum on alustada töökasvatusega juba maast madalast, siis oskab laps täiskasvanuna raha väärtust hinnata ja mõistab, et kui tahad midagi saada, siis tuleb selle saamiseks ka vaeva näha,” rääkis ta.

Samas Maardu kaupluses töötavad ka 16-aastased Veronika ja Kristina. Kui Kristina tuli koolivaheajaks kauplusesse appi, et mitte kodus käed rüpes istuda, siis Veronika loodab, et jaeketist võib saada tema põhitöökoht vähemalt järgmiseks viieks aastaks. „Olen Maximasse tööle asunud pühadeabilisena ja loodan väga, et saan siin jätkata edaspidi ka põhitöökohaga. Leian, et on õige alustada oma tööalast karjääri kõiki kaupluses vajalikke töid tehes, et siis ühel päeval end juhiks üles töötada,” kõneles Veronika.

Personalijuhi Kristiina Kangru sõnul ootavad kõik Maxima kauplused üle Eestis kuni 8. jaanuarini tööle vähemalt 16-aastaseid koolinoori kauplustesse jõuluabilisteks. Lisaks noortele võivad jõuluabiliseks tööle tulla kõik teisedki soovijad. Ankeedi saab täita kauplustes kohapeal, Tallinnas Maxima värbamiskeskuses Peterburi mnt 47 või ettevõtte kodulehel www.maxima.ee.

Allikas: Maxima Eesti

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456