Autor: Personaliuudised.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööportaalide külastatavus ületas märtsis 1,5 miljoni piiri

CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt: „Nutiajastul on töötajal väga lihtne vaadata, kes otsib temale soovitud valdkonnas tööjõudu, ja kandideerida vähem kui viie minutiga.”
Foto: pixabay.com
Töövõtjate aktiivsus on kerkinud rekordtasemele – märtsis külastati tööportaale enam kui 1,5 miljonit korda. 43,9% tööportaalide külastustest tehti Eesti suurimasse tööportaali CV Keskus.ee, 28,6% CV-Online, 16,6% töötukassa ja 3,9% rahvusvaheliste talentide meelitamiseks loodud Work in Estonia lehtedele, näitab üle maailma enam kui 80 miljonit veebilehte analüüsiva Similarweb.com värske statistika.

„Keskmine tööle kandideerimiste arv kalendrikuus on ületanud majanduskriisi aastate taseme, mis näitab, kuivõrd aktiivselt otsivad eestimaalased endale paremat töökohta,” ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Töövõtjate aktiivsust põhjustavad nii ettevõttesisesed juhtimisvead, noorte ambitsioonikad eesmärgid kui ka tehnoloogia arengust tulenev hetkeline ligipääs tuhandetele tööpakkumistele. Nutiajastul on töötajal väga lihtne vaadata, kes otsib temale soovitud valdkonnas tööjõudu, ja kandideerida vähem kui viie minutiga.”

Suur kandideerimisaktiivsus lihtsustab praegusel ajal märkimisväärselt personaliotsinguid, kuid arvestada tuleb sellega, et peagi hakkab tööealine elanikkond Eestis kiiresti vähenema. „Uurides Eesti rahvastikuprognoosi, võib tõdeda, et 20–34-aastaste töötajate vanuserühm väheneb 2026. aastaks 25,3% võrra. Kuna see vanuserühm moodustab aga väga suure osa aktiivsetest tööotsijatest, siis kümne aastaga neljandiku kadumine mõjutab suurel määral tulevasi personaliotsinguid,” lisas Henry Auväärt.

„Tööjõus osalemise määr (mis näitab, kui suur osa tööealisest elanikkonnast on tööturul aktiivsed) on aasta-aastalt tõusnud ja jõudnud Eestis taasiseseisvumise aja järgselt rekordtasemele,” ütles töötukassa tööotsijate ja tööandjate teenuste osakonna juhataja Kerstin Holland. „Kindlasti on üldist pilti mõjutanud ka asjaolu, et tööturule on sisenenud uus põlvkond, kes otsib tööd pigem interneti vahendusel.”

Järgneva aasta tööturgu prognoosides lisas Kerstin Holland, et puudus töökätest on jätkuvalt tuntav. „Töötukassa baromeetri hinnang vaatleb maakonnapõhiselt 12 kuu perspektiivi ja annab tööandjate vaate kaudu hinnangu sellele, kas tööandjad konkreetses piirkonnas tunnevad puudust töökäte järele konkreetsel ametialal või mitte ning kas nad prognoosivad lähitulevikus olukorra muutust,” lisas Holland. „Vajadused on maakondade lõikes väga varieeruvad, sõltudes peamistest/suurematest tööandjatest piirkonnas. Pikemas perspektiivis võiks seda leevendada näiteks nii töövõimereform või pensioniea järkjärguline tõstmine.”

Allikad: tööportaalide külastatavust saab võrrelda enam kui 80 miljonit veebilehte jälgiva SimilarWeb platvormi kaudu. Tööandjate avaldatud tööpakkumiste numbrid pärinevad Eesti tööportaalide kodulehekülgedel olevatest otsingumootoritest. Rahvastikuprognoos on avaldatud statistikaameti kodulehel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456