15. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Primaarne ja sekundaarne töö - miks juhid ja töötajad neid sageli segi ajavad?

Foto: motivaator,ee
Kas oled juhina sattunud olukorda, kus tajud, et töötajad oma isiklike eesmärkide nimel ootuspäraselt pingutavad, aga meeskondlikud eesmärgid on jäetud sinu mureks? Kuidas see sind ennast tundma paneb? Kas sooviksid ja ootaksid, et tegelikult kõik inimesed sinu osakonnas ühiste eesmärkide nimel pingutaksid, mitte ainult oma tööd ära ei teeks?

Kuidas selgitada juhina oma töötajaile, mis on primaarne töö ja mis on sekundaarne töö? Vaata Kaido Pajumaa samateemalist videoblogi SIIT!

Primaarne ja sekundaarne töö

Kui see olukord on sulle tuttav, siis lohutan sind, et sa ei ole üksinda. Väga suur hulk juhte just sellega päevast päeva kõige enam hädas ongi – nad tunnevad vajadust motiveerida oma töötajaid ühiselt pingutama, rohkem koostööd tegema ja lahendusi leidma.

Kahjuks see aga ei toimi senikaua, kuni töötajad on primaarse ja sekundaarse töö segi ajanud. Iga töötaja primaarne töö on aidata oma meeskonnal ühiseid eesmärke saavutada. Mitte ükski töökoht pole loodud selleks, et kellelegi tööd pakkuda. See on loodud ainult selleks, et pakkuda meeskonnale ja juhile väärtust – tuge ühiste eesmärkide saavutamisel. Aga kahjuks peavad paljud töötajad oma primaarseks (esmaseks) tööks neid tööülesandeid, mis ametijuhendis kirjas on. Nad ütlevad, et nende töö on tehtud ja miski muu neid enam ei huvita.

Siin tuled mängu aga just sina. Sinu töö ongi juhina kõikidele oma töötajatele regulaarselt meelde tuletada, mis on nende töö – aidata sind juhina ja meeskonda. Igal muul juhul on sul õigus oma töötajatele öelda, et nad pole oma tööga hakkama saanud.

Allikas: Motivaatori blogi

Autor: Kaido Pajumaa, Motivaatori meeskonna- ja juhtimiskoolitaja

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456