24. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontroll- ja hoiatussüsteemid reageerivad tööga seotud haiguste ilmnemise varajastele märkidele

Foto: pixabay.com
Hoiatus- ja kontrollsüsteemid võimaldavad avastada uusi või esilekerkivaid tööga seotud haigusi, on kasulikud kutsehaiguste ametliku statistika täiendamise seisukohast ja aitavad luua tõenduspõhiseid ennetussüsteeme. EU-OSHA on läbi vaadanud erialakirjanduse olemasolevate väheste hoiatus- ja kontrollimeetodite kohta, et kaaluda nende kasulikkust. Paraku on selliseid süsteeme loodud üsna vähe.

EU-OSHA aruandes vaadatakse läbi olemasolevad hoiatus- ja kontrollsüsteemid, samuti muud seiresüsteemid, mis sobivad ka tööga seotud haiguste tekke avastamiseks.

Läbivaatamise käigus tehakse kindlaks puudused, nagu näiteks töökoha kokkupuute hindamisandmete kogumata jätmine, teatud töötajarühmade ja haiguste, nagu vaimse tervise ebapiisav käsitlemine ja nõrk seos töökohal toimuva ennetusega. Selles esitatakse ka heade tavade näiteid ning rõhutatakse rahvusvahelise koostöö ja andmete levitamise tähtsust hoiatus- ja kontrollimeetodite rakendamisest maksimaalse kasu saamisel.

EU-OSHA ülevaade pakub heade tavade näiteid ja rõhutab töökohal esineva kokkupuute hindamise parema integreerimise tähtsust, et hõlmata konkreetsed töötajarühmad ja haigused ning kaasata õiged osalejad, saades süsteemide rakendamisest maksimaalset kasu.

Laadige täielik aruanne alla siin

Ohtlike ainete ja tööga seotud haiguste lisateave

Lugege ka tööohutuse ja töötervisega seotud uute ja esilekerkivate riskide seire tähtsusest!, EU-OSHA

Allikas: Tööelu.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456