Autor: Personaliuudised.ee • 21. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa Tallinna ja Harjumaa aasta tööandja tiitli pälvis Rimi

Töötukassa tunnustas oma parimaid koostööpartnereid üle Eesti. Tallinna ja Harjumaa piirkonna parimaks tööandjaks 2018. aastal tunnistati Rimi Eesti Food AS.

„Rimi Eesti Food AS on pakkunud tööd paljudele vähenenud töövõimega inimestele,” märkis Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel. „Vajadusel on Rimis kasutatud töökoha kohandamise võimalust – koos töötukassaga leiti näiteks tehniline lahendus, kuidas ratastoolis inimene saaks kassapidajana tööle tulla. Eelmisel aastal aga alustas Rimi koos töötukassaga viipekeele koolitust oma kaupluste juhatajaile. Selles ettevõttes on saadud aru, millist väärtust loovad vähenenud töövõimega inimesed kogu meeskonnale ja organisatsiooni käekäigule.”

„Rimi töötajatest on pea 10% ehk ligi 200 töötajat vähenenud töövõimega,” lausus Rimi personalijuht Kaire Tero. „Meie kogemus näitab, et vähenenud töövõimega inimesed soovivad olla täisväärtuslikud ühiskonnaliikmed ja on väga huvitatud tööl käimisest – püüame Rimis anda endast parima, et neil see võimalus oleks. Oleme esimene jaekett Eestis, kes paigaldas kassasse invatõstuki, et ratastooliga inimesel oleks töö tegemiseks parimad tingimused. Nimelt on ratastooli kasutatavatel kassapidajatel kõige mugavam töötada oma toolis, mis on kohandatud tema järgi ja millega ta on harjunud liikuma. Tänaseks on invatõstuk paigaldatud kaheksasse Rimi kassasse ja ratastoolis kassapidajaid töötab meil praegu kaks.”

Kaire Tero rääkis, et viipekeele kursustel osaleb kaheksa juhti ja spetsialisti ning tagasiside on väga positiivne. „Viipekeele õpetamine oma kuuljaist töötajaile annab neile võimaluse õppida paremini tundma kurte ja nende keelekultuuri. Kuulmispuudega inimesed on Rimisse oodatud ja tegemist on väga tublide töötajatega. Kui kaupluse juhataja valdab elementaarseid viipekeele oskusi, on kuulmispuudega töötajal lihtsam töökeskkonda sulanduda, samuti on kergem vahendada info liikumist töötajate vahel. Täna on Rimides tööl pea 30 kuulmispuudega inimest ja igal aastal tõuseb see arv paari inimese võrra.”

Rimis korraldatavad viipekeelekursuseid viis läbi MTÜ THINK Eesti. MTÜ THINKi pedagoogid on ka ise etnilised kurdid, kellele viipekeel on emakeeleks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456