Autor: Helen Roots • 22. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2018. aasta personali valdkonna edendaja on Merje Kärner!

Kolmapäevasel Personalitöö aastakonverentsil anti esimest korda välja personali valdkonna edendaja tiitel.
2018. aasta personali valdkonna edendaja Merje Kärner
Foto: Meeli-Kyttim

Töötajad on, teadagi, ettevõtte väärtuslikem vara ja seetõttu on eriti hinnas need inimesed, kelle tööks ongi teised inimesed ehk inimesed, kes töötavad inimestega. Et neid valdkonna väärikaid ja tublisid tegijaid esile tõsta ja eeskujuks tuua, otsustasid Personaliuudised koostöös ajakirjaga Personali Praktik hakata välja andma personali valdkonna edendaja tiitlit.

Tänavu valis žürii tiitlisaaja välja Personali Praktiku kaanepersoonide hulgast. Ajakiri ilmub kümme korda aastas ning kahel korral olid kaanele sattunud välismaised eeskujud, kellest tasub küll kindlasti snitti võtta, kuid keda me kandidaatidena ei käsitlenud. Niisiis olid žürii ees laual kaheksa kandidaati ja kõige rohkem punkte kogus lõpmatu inspiratsiooniallikas Merje Kärner (ajakirja juuninumbri kokkupaneku ajal veel Merje Laasi).

Zürii liige Helo Tamme põhjendab oma valikut nii:

Kristel Ainsalu persoonilugu Merje Kärneriga ajakirja Personali Praktik juuninumbrist võid lugeda SIIT!

Valimisel võtsin aluseks just artiklis väljatoodud info ja Merje puhul kõnetas nii tema lugu kui ka see, kuidas ta reaalselt tegeleb oma õppejõu ametis väikeste laste kõrvalt personalivaldkonna aredamisel personalitöötajate koolitamisega. See on võimalus juhtida personalitöö tulevikku! Võiks isegi öelda, et saan kujundada mõnes mõttes ka enda tulevikku: nende tulevaste personalijuhtide taktikepi all hakkavad mõne aja pärast organisatsioonid toimetama, nendest sõltub paljuski tuleviku personalijuhtimine ja ärikultuur. Minugi ambitsioon on, et käehoidjast-personalijuhist saaks võimekas strateegiline partner, kes loob väärtust ka laiemas mõttes.

Auhinnadiplom ja inspiratsiooniraamat anti Merjele üle 20. veebruaril toimunud Personalitöö aastakonverentsil.

Personalitöö aastakonverentsi programmijuht Helen Kõrgesaar andmas Merje Kärnerile üle personali valdkonna edendaja aukirja.
Foto: Liisi Matvere

Lisaks Helo Tammele kuulusid žüriisse veel Renita Käsper, Sirli Spelman, Kei Karlson ja Helen Kõrgesaar. Edaspidi on kavas kandidaatide ringi ehk veidi laiendada ning kaasata valikusse ka asjassepuutuvad Personaliuudiste raadiosaate „Töö ja palk” saatekülalised olenemata sellest, kas nad on personalijuhid, juhid, personalikoolitajad või valdkonnas muul moel tegevad, valikukriteeriumideks on panus personalitöösse ning hinge ja südamega asja juures olemine.

Sellega, mida üle-eilsel konverentsil veel põnevat tehti-nähti ja kuuldi, võid end kurssi viia ülevaatliku kokkuvõtte ja Liisi Matvere meeleoluka pildigalerii vahendusel SIIN!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456