Autor: Hopneri Maja • 13. juuni 2023

Hopneri Maja pakub erilise interjööriga kauneid ruume, kus on möödunud aegade hõngu ja tänase päeva kergust

Hopneri Maja vana ja väärikas hoone otse vanalinna südames, Raekoja platsi ääres, pakub erinevaid võimalusi mitmesuguste ürituste, kontsertide ning koosviibimiste korraldamiseks.

Erilise interjööriga kontserdi ja etendusepaigana on Hopneri Maja kasutuses maja esimesel korrusel asuv diele – keskaegse kaupmehemaja ehedal kujul säilinud eestuba. Diele oli keskajal poolkülm ruum, mida soojendas toa taganurgas asuv mantelkorsten-köögis olev lahtine kolle.

Selle maja mantelkorstna nurk toetub sambale, mille sarnast teistes Tallinna kodanikemajades pole. Kõige enam sarnaneb sammas Tallinna raekoja kodanikesaali piilaritele. Diele on kogu maja väärikaim, läbi kahe korruse ulatuv ruum, kus ruumi 100-le külalisele.

Diele kaupmeheelamu esindusruum
Foto: Hopneri Maja

Diele tagaosast viib uks peretuppa – dörnse’sse. See on vanim osa majast, mille põhimüürid pärinevad 14. sajandil ehitatud kahekorruselisest keldriga hoonest. Ruumi uhkuseks on vaieldamatult peen puitnikerdus diele’t ja peretuba dörnse’t ühendava ukse ümber, mis pärineb aastast 1681. Ühtki samasugust, kauni läbikumava lüstermaalinguga siseportaali pole mujal Tallinnas säilinud. Siin saab korraldada väiksemaid vastuvõtte, pidulikke õhtusööke, koolitusi, koosolekuid, töötubasid jms kuni 50-le osalejale.

Dörnse saal
Foto: Hopneri Maja

Diele koos härrasrahva elukambri dörnse’ga loovad võrratu tausta ajaloohõngulistele stiiliüritustele, etendustele, kuid sobivad kahtlemata ka suuremateks kaasaegsemateks ettevõtmisteks.

Teisel korrusel asuv valgusküllane raekojaplatsivaatega salongituba pakub võimalusi korraldada väiksemaid koosolekuid või koolitusi umbes 15-le. Ruumi paigutust on võimalik muuta vastavalt vajadusele – olemas on projektori ja ekraani kasutusvõimalus. Hubasust lisab kahhelkividest ahi.

Salongituba
Foto: Hopneri Maja

Kolmandal ehk aidakorrusel asuv kaminasaal võimaldab mitmesuguseid üritusi korraldada kuni 65-le külalisele. Ruumi ilmestab kamin, kaks antiikset lühtrit, puittahveldisega seinad ning tinaraamistuses klaasaknad. Samas asub ka väike garderoob. Kaminasaali on võimalik üürida koos samal korrusel asuva salvetoaga.

Kaminasaal
Foto: Hopneri Maja

Samuti aidakorrusel asuv salvetuba, mis on ainus Tallinna vanalinnas säilinud muutumatul kujul olev aidaruum, mahutab 30 inimest ning sobib suurepäraselt õpitubade, kursuste või intiimsemate pidusöökide läbiviimiseks. Ruumil on lihtne ja arhailine – kirvega tahutud männipalkidest sõrestik, mille vahed on täidetud laudadega. Värvimata palklagi on kaetud paeplaatidega.

Salvetuba
Foto: Hopneri Maja

Teatri- ja kontserdisaal ehk Hopneri Maja suur saal asub kaupmehemaja neljandal korrusel, kunagisel pööningukorrusel. Autentse ilmega saali ehteks on metallikunstnik Tõnu Laugu massiivsed metall-lühtrid ja muud sepised. Teatristiilis on saali põrandal 130 ja rõdul 20 istekohta ning saali on võimalik ümber paigutada vastavalt sündmuse vajadustele, nt banketistiilis vastuvõtuks kuni 80-le külalisele.

Teatri- ja kontserdisaal
Foto: Hopneri Maja

Oma heast akustikast tingitult sobib saal ideaalselt koorikontsertide kui ka muude muusikaürituste korraldamiseks. Olemas on lavaala valgustus, kooriastmed ja suurepärase kõlaga Estonia kabinetklaver. Koolituste ja seminaride korraldamiseks on saalis olemas helivõimendussüsteem, lisaks on võimalik kasutada ekraani, projektorit, arvutit. Kohvipauside serveerimiseks sobib saali ees asuv kohvikunurgaga fuajee. Samuti asuvad samal korrusel garderoob ja tualettruumid.

Kohvikunurk
Foto: Hopneri Maja

Pisike sisehoov koos välikamina ja hoovimajaga loob põneva interjööri väikesele etendusele, kontserdile või hubasele koosviibimisele.

Lisaks ruumide rendile saab Hopneri Majas nautida meeleolukaid kontserte ja kohtumisõhtuid, osaleda sisukatel koolitustel ja töötubades, vaadata väikeseid etendusi ning külastada erinevas vormis näituseid jpm.

Pakume koostööks erinevaid võimalusi, ootame nii kontsertide kui ürituste korraldajaid vaatama Hopneri Maja ning tutvuma meie poolt pakutavate võimalustega.

Vaata lisaks www.hopnerimaja.eu / www.facebook.com/HopneriMaja / www.instagram.com/hopnerimaja

Meiega saab ühendust: [email protected] või tel 6455 321.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456