Autor: Evelyn Aaviksoo • 12. juuli 2023

Evelyn Aaviksoo: riigil ja ettevõtetel on töötajate tervisega erinevad plaanid

Tänavu kevadest on ametnikud teinud tervishoiusüsteemi puudutavaid otsuseid, saamata aru, et need seda ka päriselt puudutavad, kirjutab Eesti Töötervishoiuarstide Seltsi juhatuse liige, HeBA kliiniku juht ja töötervishoiuarst Evelyn Aaviksoo.
"Töötervishoid on omamoodi juhtimisteenus. Ainuke ja unikaalne meditsiiniline eriala, millel on võimekus ja pädevus mõjutada rahvastikuhulkade tervist, mille võimsaim efekt seisneb inimeste tervena hoidmises ja haiguste ennetuses," kirjutab HeBA kliiniku juht Evelyn Aaviksoo.
Foto: Erakogu

Tööandjad ja ametnikud vaidlevad selle üle, kas tööandjad võiks maksuvabalt oma töötajate tervisesse panustada suuremal määral kui 400 eurot aastas. Seejuures on tööandjate soov hoida oma töötajad tervete ja rõõmsatena – üks tegur suurema produktiivsuse ja tervena elatud eluaastate suurendamisel. Ametnikud samal ajal kardavad, et sellisel juhul jääb vahetu efektina mingi osa maksuraha saamata.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456